De Volkswagen Touareg krijgt een upgrade!

In de bittere kou van Zweeds Lapland ondergaat de vernieuwde Touareg momenteel de laatste tests voordat hij deze zomer zijn wereldpremière beleeft. De luxe SUV krijgt een nieuw ontworpen front en achterzijde, een doorontwikkeld chassis en verbeteringen die het comfort en de prestaties naar een nog hoger niveau tillen. Lees hier alvast alle highlights.

Echte schoonheid zit van binnen

Binnenin de vernieuwde Touareg wordt het comfort naar een hoger niveau getild door zachter materiaalgebruik op de armsteunen en in de middenconsole. Een subtiel detail dat een groot verschil maakt voor de beleving binnenin de luxe SUV. Voor technologisch comfort is de vernieuwde versie van de ‘Innovision Cockpit’ toegevoegd. Nieuwe features daarin zijn onder meer rijbaanspecifieke navigatie met HD-kaartgegevens in hoge resolutie, en ook is de stembediening doorontwikkeld. Tenslotte maak je nu ook draadloos verbinding voor Apple CarPlay, of Android Auto.

vw Touareg

Wendbaarder dan ooit

Ondanks z’n formaat is de vernieuwde Touareg wendbaarder dan ooit. Dat komt dankzij een doorontwikkeld chassis en de toevoeging van een daklastsensor, die in verbinding staat met de onderstelelektronica. Als het dak niet beladen is, wordt de auto extra wendbaar. Wanneer daarentegen een dakkoffer is gemonteerd, herkent de sensor dat en geeft die input vervolgens door aan assistentiesystemen als het ESC, voor extra rijstabiliteit. Ook hebben de standaard veren en optionele luchtvering een nieuwe afstelling gekregen, voor een betere balans tussen comfort en prestaties. Twee gecombineerde eigenschappen waar de Touareg al jarenlang vele harten mee verovert.

vw Touareg

Meer te zien dan ooit

Ondanks de gebruikte camouflagetrim zijn de nieuw ontwikkelde IQ.LIGHT HD matrixkoplampen met doorlopende LED-lichtstrips al goed zichtbaar. De intelligente koplampen zijn voorzien van 38.400 micro-LED’s en passen hun intensiteit automatisch aan elke situatie aan om je door het donker te leiden. Dat doen ze zonder andere weggebruikers te verblinden, dankzij een interactieve lichtbundel – de zogenaamde ‘lane light’. Ook heeft de vernieuwde Touareg als eerste model van Volkswagen een verlicht logo achterop. Sinds januari 2023 is deze vorm van verlichting nu ook in Europa toegestaan, wat in dit geval voor een subtiel statement en verbeterde zichtbaarheid zorgt. 

vw Touareg

Liever een kleinere SUV? Kijk zeker eens naar deze modellen

tiguan allspace
Volkswagen Tiguan
Taigo
Volkswagen Taigo
Volkswagen T-Roc