De meest succesvolle SUV in Europa

Om de 35 seconden rolde afgelopen jaar een Volkswagen Tiguan van de band. Met in totaal 911 000 stuks in 2019 en in totaal al ongeveer zes miljoen exemplaren mag het model zich terecht de populairste van de SUV-familie noemen. Het eerste exemplaar dateert van 2007, ondertussen is de Tiguan toe aan een nieuwe facelift. 

De nieuwe Tiguan elektrificeert, digitaliseert en connecteert meer dan ooit. Met een sleepvermorgen tot 2,5 ton en een gefacelifte voorzijde blijft de populairste SUV een echte allrounder. 

Vraag een offerte  Boek een testrit

Nieuwe aandrijfsystemen

De facelift van de Tiguan brengt een ultramoderne oplaadbare hybrideaandrijving (180 kW / 245 pk systeemvermogen) met zich mee: een volle batterij belooft ongeveer 50 kilometer zuiver elektrisch rijden.

Het model debuteert daarnaast ook als Tiguan R, een model met een TSI-motor en 235 kW (320 pk). Daarbij hoort een nieuwe vierwielaandrijving met koppelverdeler.

En Twindosing maakt van de turbodieselmotoren (TDI) één van de schoonste ter wereld. 

Interieur volkswagen tiguan

Nieuwe generatie infotainment

Vergeet de toetsen en regelaars want de nieuwe Tiguan heeft een volledig nieuwe aanraakmodule voor de klimaatregeling. Het multifunctionele stuurwiel kan optioneel gedigitaliseerd worden met verlichte sliders en vlakken. 

  • Een 480 watt sterk geluidssysteem van Harman Kardon.
  • Verlichte USB-C-aansluitingen.
  • We Connect en We Connect Plus.
  • Natuurlijke spraakbesturing.
  • Toegang tot streamingdiensten (vb. Apple Music).
  • App-Connect Wireless voor Apple CarPlay en Android Auto.
Volkswagen Tiguan 2020

IQ.LIGHT

De facelift van de Tiguan beschikt als vierde model over de IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen: het gebruikt een matrix van 24 leds per koplampmodule om verschillende (interactieve) verlichtingsfuncties te activeren en te projecteren op de weg. Ook nieuw: de dynamische ledrichtingsaanwijzers met 'veeganimatie'.

Volkswagen Tiguan lights

IQ.DRIVE

De nieuwe Volkswagen Tiguan beschikt over het nieuwe IQ.DRIVE-systeem, een bundeling voor alle systemen voor geassisteerd rijden, mét Travel Assist: in plaats van de bestuurder remmen, sturen en accelereren bij snelheden van 0 (DSG) of 30 km/u (handgeschakeld tot 210 km/u. De automatische afstandsregeling ACC en de spoorassistent Lane Assist krijg je er ook bij.

Volkswagen Tiguan 2020 facelift

Volkswagen Tiguan testen?

Maak kennis met de nieuwe Volkswagen Tiguan en test hem zelf gewoon eens!

Onze sales advisors voorzien je graag van een privésessie waarin ze alle nieuwigheden en snufjes van de Tiguan facelift uit de doeken doen. Na de uitleg kan je vrijblijvend het nieuwe model zelf eens testen.