Volkswagen en CUPRA hebben onlangs nog de basisprijs van zowel de Volkswagen ID.3 als de CUPRA Born ruim verlaagd tot onder de Vlaamse subsidiegrens van €40.000, waardoor klanten kunnen profiteren van maximale subsidies. 

Vlaamse subsidie van €5.000 voor elektrische voertuigen

In 2024 kan je aanspraak maken op een premie tot wel € 5.000 op zero-emissie voertuigen. Deze premie is geldig voor de nieuwe ID.3 Pro Performance en de CUPRA Born. Raadpleeg de website van de Vlaamse overheid voor uitgebreide informatie en de voorwaarden.

Zelfstandigen en vrije beroepen komen ook in aanmerking

Terwijl de Vlaamse regering de premie voorzien had voor in Vlaanderen wonende of gevestigde natuurlijke personen, rechtspersonen zonder winstoogmerk die niet onderworpen zijn aan de vennootschapsbelasting (lees: VZW's en stichtingen) en aanbieders van autodelen, blijkt na advies van de Raad van State dat ook natuurlijke personen die een uitstootloze auto aanschaffen voor beroepsdoeleinden (zelfstandigen en vrije beroepen) in aanmerking komen. Op zich kunnen zij trouwens moeilijk uitgesloten worden, want er wordt bij het inschrijven van een auto niet geregistreerd of een voertuig al dan niet voor beroepsdoeleinden zal worden gebruikt en al dan niet zal worden afgetrokken in de personenbelasting.

Scherpe prijs, uitgebreide uitrusting voor zowel de Volkswagen ID.3 als voor de CUPRA Born

De compacte ID.3 Pro Performance valt op met zijn scherpe prijs, naast zijn uitgebreide comfort- en veiligheidsuitrusting én biedt technische voordelen, waaronder een maximaal laadvermogen van 170 kW, een oplaadtijd van 10% naar 80% in ca. 30 minuten. De ID.3 heeft een vermogen  van 150 kw/ 204 pk en een WLTP rijbereik tot 434 kilometer. De batterij heeft een capaciteit van 58 kW-h.

Met de CUPRA Born ervaar je een ongeziene rijdynamiek. De CUPRA Born is de eerste volledig elektrische CUPRA en is momenteel verkrijgbaar vanaf €35.810, inclusief Business-pakket (tot 29/04/2024)! Het vermogen en rijbereik van de CUPRA Born zijn gelijkaardig aan die van de Volkswagen ID.3. De Volkswagen ID.3 is momenteel beschikbaar vanaf €39.990.

Volkswagen ID.3

De basisprijs van de ID.3 komt momenteel op €39.990, inclusief btw, maar mits het voordeel van de Vlaamse Overheidspremie komt de ID.3 zelfs op €34.990.

Bovendien werd de Volkswagen ID.3 ook nog eens uitgeroepen tot Beste Koop door Testaankoop* 

*De laadtijden, het rijgedrag, de afwerking, de betrouwbaarheid… bij de beruchte productevaluaties van Testaankoop wordt niets aan het toeval overgelaten. De autotests van Testaankoop worden met ontzettend veel oog voor detail afgewerkt. De auto’s worden op maar liefst 350 punten getest, waarna ze ook nog eens meer dan 2.000 testkilometers onder de wielen geschoven krijgen, op circuit zowel als op de openbare weg.

 Ontdek de ID.3 Configureer

ID.3

CUPRA Born

Voor de CUPRA Born is er een ruime stock voorzien en de CUPRA Born is tot 29 april 2024 verkrijgbaar tegen de scherpe prijs vanaf €35.809, inclusief alle kortingen, waardoor kopers kunnen profiteren van maximale subsidies van de Vlaamse Overheid.

 Ontdek de CUPRA Born Configureer

CUPRA Born