Ontstaan

In 1987 startte François Thoen als zelfstandig automonteur in Wieze. Hij onderhield en herstelde wagens van uiteenlopende merken. Dankzij zijn persoonlijke service groeide het aantal klanten snel.

Op 8 november 1991 openen François Thoen en zijn echtgenote Linda De Smedt een splinternieuwe VAG Audi-concessie met eigen koetswerkafdeling in Wieze op vrijwel dezelfde plaats als het oude atelier waarin François begon.

Wieze Garage Thoen

Uitbreiding

De nieuwe garage in Wieze blijkt ook al vrij snel te klein te worden en daarom beslissen François en Linda nog een tweede concessie te openen voor de merken Volkswagen, Volkswagen bedrijfsvoertuigen en Audi. Een team van 10 medewerkers neemt op 3 januari 2002 hun intrek in de Bergemeersenstraat in Aalst.

De gecontroleerde uitbouw leverde in 2008 een Trends Gazellen-nominatie in de Oost-Vlaamse lijst van snelst groeiende bedrijven op. Een erkenning van de uitstekende service en het harde werk van het ganse team.

Om het grote aantal klanten uit de grote regio rond Zottegem te kunnen bedienen en hen van de Garage Thoen service te kunnen laten genieten, opent Garage Thoen Zottegem begin 2013 zijn deuren. Daar kunnen alle Volkswagen-klanten terecht voor de aankoop van een nieuwe Volkswagen of een Volkswagen bedrijfsvoertuig, inclusief onderhoud.

Ook Audi krijgt een aparte vestiging en verhuist begin 2016 naar een gloednieuwe locatie in Hofstade, vlak naast de N41.

Sinds 1 januari 2017 behoren ook de merken ŠKODA en SEAT tot het Garage Thoen gamma. SEAT wordt zowel in de nieuwe vestiging van Aalst als in de vestiging van Wieze verdeeld. Voor de verkoop van ŠKODA kan iedereen terecht in de Victor Bocquéstraat 17 in Aalst.

thoen gb

Van garage naar groep

Garage Thoen neemt in 2018 Garage Avau in Geraardsbergen over. Zo beschikt het vanaf 2018 over twee Audi concessies.

2019 kenmerkt zich eveneens tot 2 overnames: Garage De Smet, officiële verdeler van Seat en Skoda, wordt overgenomen door Garage Thoen. De Volkswagen en Volkswagen bedrijfsvoertuigen concessie in Ninove, Garage De Kimpe, wordt later dat jaar ook overgenomen door Garage Thoen.

Ondertussen is de garage van weleer uitgegroeid tot een heuse Groep Thoen.

Groep Thoen is dankzij de verschillende vestigingen dé mobiliteitspartner voor het zuiden van Oost-Vlaanderen.

Wieze Garage Thoen

Missie

Als verdeler van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen bedrijfswagens hebben we voor elke behoefte een antwoord. Met een eigen carrosserieafdeling waar we alle merken behandelen is ons dienstenpakket compleet. Wij bieden “op-maat” oplossingen voor particulieren en bedrijven, waarbij we willen uitgroeien tot een referentiearea in Oost-Vlaanderen.

  • Voor particulieren betekent dat een wagen aanbieden die perfect aan haar of zijn verwachtingen voldoet. 
  • Voor bedrijven zoeken wij mee naar mobiliteitsoplossingen die afgestemd zijn op de specifieke behoeften en wensen die eigen zijn aan elke onderneming. 

Visie

In de automobielsector die continu vernieuwt en met klantenbehoeften die continu evolueren, wil Groep Thoen best in class zijn op vlak van klantenbeleving.

Door interne processen als groep hierop af te stemmen wil Groep Thoen met een sterke lokale verankering werken. Dat doen we door een gezonde groei, door gedreven professionalisme en met een hart voor onze medewerkers.

Volkswagen De Kimpe