Kiest jouw bedrijf voor een ecologisch-vriendelijk wagenpark?

Dan is de CO2-uitstoot van de wagens uit je wagenpark van cruciaal belang. We gaan er geen doekjes om winden : groene wagens zijn nu éénmaal duurder en meestal betaal je dus een grotere meerprijs bij de aankoop van zo'n groene wagen. Maar je hebt dan wel een eco-vriendelijke wagen en die biedt op zijn beurt dan weer heel wat aantrekkelijke voordelen, zeker op vlak van de fiscale aftrekbaarheid. Hieronder vind je alvast een duidelijk overzicht rekening houdend met het jaar van aankoop van de wagen.

Overzicht fiscale aftrekbaarheid wagen voor professionelen

overzicht fiscale aftrekbaarheid autokosten

Leasen als oplossing voor een flexibel wagenpark?

Bepaalde kosten zoals de prijs voor de verzekeringen, onderhoud en banden kan je nog makkelijk bijbenen, maar het blijft een ingewikkelde berekening om dit efficiënt bij te houden voor elk type wagen. De fiscaliteit verandert ook voortdurend, dus het berekenen van de TCO kan soms een lastige berekening zijn met soms onzichtbare kosten erbij. Er komen steeds nieuwe normen aan voor bedrijfswagens en de overheid blijft bedrijven pushen om hun wagenpark steeds groener te maken. Duurzame auto’s zullen de komende jaren fiscaal veel aantrekkelijker zijn en misschien nog voordeliger worden. Meer zelfs, wellicht moet tegen 2026 ieder wagenpark elektrisch zijn. Wens je deze onzekere factoren niet telkens opnieuw te hoeven berekenen, dan kan het leasen van auto’s de oplossing bieden. Zo hoef je je over het waardeverlies van een auto ook zelf niet meer bij te houden. De leasingmaatschappijen zijn vertrouwd zijn met de automarkt en kunnen dus heel wat onaangename verrassingen vermijden.

Wat is TCO?

Wat maakt een leasecontract zo interessant?

Wel, je hoeft in eerste instantie geen grote som neer te leggen voor de aankoop van een leasewagen én er wordt niet alleen naar de catalogusprijs gekeken, maar ook naar de volledig TCO. Je betaald maandelijks een vast bedrag en alle kosten qua verzekeringen, belastingen, onderhoud en zo verder zijn in een maandelijkse prijs opgenomen. Dit is meteen ook de voornaamste reden waarom bedrijven kiezen voor lease-formules om zo een flexibel en future-proof wagenpark op te bouwen met bovendien een ruime en aantrekkelijke keuze van potentiële bedrijfswagens naar werknemers toe. Heb je vragen omtrent onze leasing oplossingen, contacteer dan onze fleetcel voor meer informatie.

Contacteer onze fleetcel