Beste klant, vanaf 19 augustus tot eind september kan u mogelijks tijdelijk hinder ondervinden bij het online aanvragen van uw onderhoudsafspraak. We zijn nl. bezig met het aanpassen van het reservatiesysteem, dit om u een betere klantgerichtheid te kunnen garanderen. Mocht u hinder ondervinden kan u steeds telefonisch contact opnemen via 053 60 60 60.

Hoe vaak moet je wagen op onderhoud?

Check-up
Je plant een autovakantie of je wil tijdens de winter /zomer een gemoedsrust om veilig de baan op te gaan? Laat je wagen dan voor alle zekerheid toch eens controleren op een aantal belangrijke punten.

Klein onderhoud
Een klein onderhoud wordt aangeraden tussen de 15.000 en 30.000 km, maar is afhankelijk van de leeftijd en het type voertuig. Bij een klein onderhoud wordt onder andere de motorolie ververst, het oliepeil en de koelvloeistof gecontroleerd, er is een controle van de remmen, koplampen en de batterij en een vervanging van de oliefilter.

Groot onderhoud
Een groot onderhoud is meestal nodig per 30.000 km en omvat alles van een klein onderhoud met toevoeging van: vervangen van de luchtfilter, vervangen van de pollenfilter (die zorgt voor gezonde lucht in de wagen), vervangen van de bougies in een benzinewagen, controleren van de uitlaat en nakijken van de schokdempers en de banden.

Wil je deze vakantie zonder stress de weg op?

Boek dan hier je vakantie check-up voor €99* bij jouw Groep Thoen garage via onderstaande knop.

 Reserveer mijn check-up voor €99* 

*Aanbevolen prijs, incl. btw, enkel bij de deelnemende erkende dealers of agenten. Aanvullen van vloeistoffen en/of vervangen van stukken niet inbegrepen.

Technische controle

Moet je binnenkort naar de keuring? Kom dan eerst langs voor een grondige technische controle van je wagen. Groep Thoen checkt alle controlepunten die bij een keuring in orde moeten zijn. Heb je liever dat wij voor jou naar de keuring gaan? Dat kan ook! Neem contact op met ons en wij bekijken wanneer dat het beste ingepland wordt.

Boek mijn controle 

onderhoudscontract weCare

weCare onderhoudscontract

Wil je geen onaangename verrassingen voor je onderhouds- of herstellingsfacturen? Dan is een weCare onderhoudscontract misschien wel ideaal voor jou. Dankzij zo'n onderhoudscontract kan zorgeloos rijden op een termijn van 3 tot 8 jaar want het dekt de kosten voor onderhoud, mechanische en elektrische herstellingen en slijtage (niet geldig op banden) van je wagen. 

Meer weten over WeCare 

Aircocheck

Naast prettig is een aircosysteem ook nuttig. Niet enkel tijdens de zomermaanden is een frisse lucht aangenaam, maar een airco doet méér dan dat. Het onttrekt vocht aan de lucht waardoor het interieur droger blijft, wat ook resulteert in schonere ramen. En ook pollen worden uit de lucht gefilterd. Om het aircosysteem van je wagen in een perfecte conditie te houden, is het belangrijk dat er regelmatig een onderhoud gebeurt.

Bij een aircocheck doen wij een controle van de werking van essentiële onderdelen, checken we de koelende werking en controleren we de kwaliteit van de stof- en pollenfilter. Bij een airco-onderhoudsbeurt wordt het syteem grondig gecontroleerd op lekdichtheid, aanwezig vocht wordt verwijderd, de koelvloeistof, olie en detectievloeistof worden aangevuld en een defect of lekkage wordt na goedkeuring verholpen. 

Boek mijn aircocheck 

Bandenwissels

Gebruik jij al winter- en zomerbanden? Heel goed. Daalt de temperatuur onder 7°C, dan mag je overschakelen op winterbanden. Dat zorgt voor meer grip en voor een kortere remafstand, sneeuwkettingen zijn niet meteen nodig en je hebt minder kans op ongelukken (als je normaal blijft rijden). Kijk zelf ook af en toe je bandendruk na vooraleer je een langere uitstap maakt; dat zorgt voor meer grip en je bespaart er brandstof mee.

Plan jouw bandenwissel 

Bandenhotel

Liggen jouw winter- of zomerbanden thuis in de weg? Dan kan je ervoor kiezen om ze te stockeren in ons bandenhotel. In onze opslagruimte is de temperatuur en vochtigheidsgraad constant en is er weinig verlichting. De ideale omgeving voor je banden!

Maak een afspraak

Groep Thoen Bandenhotel

Mobiliteitsgarantie

Wist je dat je 7 dagen op 7 een gratis pechverhelping hebt? Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is jouw wagen conform de constructeursvoorschriften laten onderhouden en herstellen door een erkende garage. In ruil krijg je dus een internationale mobiliteitsgarantie, zonder enige tijds- of kilometerbeperking!

Lees er alles over

groep thoen audi Q6 e-tron