Audi

Dynamisch design

Sportieve proporties en een concave flank in een volledig nieuw motief in het Audi-design: de nieuwe Audi A3 Sportback heeft zonder twijfel een dynamische uitstraling. Het vijfdeursmodel heeft schuine C-stijlen boven de achterwielen en de schouderlijn loopt van de koplampen naar de achterlichten omhoog. Aan het front is een breed en zeshoekig Singeframe met honingraatrooster te vinden, wat zorgt voor een sportief karakter.

Verder nog nieuw: een lange dakspoiler achteraan, doorlopende schouderlijn, smalle achterlichten en rechthoekige uitlaten. Niet te vergeten: de ledmatrixkoplampen van de Audi A3 Sportback combineren digitale dagrijlichten, intelligent aangestuurde grootlichten, dynamische richtingaanwijzers en een dynamische lichtsequentie.

Sportief interieur

De standaarduitrusting van de Audi A3 Sportback werd aanzienlijk uitgebreid. Naast het driespaaks multifunctie lederen stuurwiel met behoren ook airco, het sfeerverlichtingspack en de middenarmsteun voorin tot de standaarduitrusting.

Het verlichte stoffen paneel combineert functionaliteit met een emotionele designervaring. De 30 verschillende lichtkleuren zijn selecteerbaar via de MMI, waardoor een hoge mate van personalisatie mogelijk is. De grote luidsprekers voor het nieuwe optionele Sonos-audiosysteem bevinden zich in het onderste deel van de deuren, voor een meeslepende luisterervaring met 3D-geluid.

Motorisatie

Het compacte model krijgt in Europa twee motorversies:

  • 35 TFSI met 1.5-benzinemotor heeft een vermogen van 110 kW (150 pk)
  • 35 TDI is het dieselmodel met 110 kW (150 pk)

Meer benzine- en dieselversies van de A3 Sportback volgen in het tweede kwartaal. Een plug-inhybride model wordt aan het eind van het jaar aan het gamma toegevoegd.

Altijd geïnformeerd

De standaarduitrusting omvat digitale radio DAB+ en het 10,1 duim grote aanraakscherm, samen met de Audi virtual cockpit en een inductieve smartphoneoplader. Naast de twee USB-C-oplaadpoorten in de middenconsole voorin zijn ook twee extra poorten achterin standaard. 

Vanuit het MMI Navigation plus is het complete connect-aanbod beschikbaar en is er toegang tot de appstore, waarmee de bestuurder een breed scala aan optionele apps kan gebruiken via het display van de auto.

Gebruikers kunnen hun apps ook bedienen via spraakbesturing. Amazon Alexa kan worden gebruikt om muziek te streamen en ook om slimme apparaten thuis te bedienen.