Virtual Reality meets the real world

Wanneer onze wagens straks autonoom rijden, kunnen tijd en ruimte in het interieur helemaal anders ingevuld worden dan vandaag. Dit toekomstgerichte idee van verplaatsingen als bron van intense ervaringen vinden we nu al terug bij holoride, een spin-off van Audi. Het bedrijf lanceert een revolutionaire beleving in Virtual Reality, die u binnenkort kunt ervaren op de achterbank van nieuwe Audi modellen.

Een mysterieuze omgeving op vele lichtjaren van ons zonnestelsel, waar u met uw ruimteschip doorheen zweeft. Plots voelt u hoe u fysiek een scherpe bocht naar rechts maakt, waarbij uw spaceship synchroon deze beweging volgt. Tijdens een krachtige versnelling van uw ruimteschip wordt u diep in de zetel gedrukt, om vervolgens een nieuw zonnestelsel binnen te zweven … terwijl u nog steeds comfortabel op de achterbank van de Audi e-tron zit. Maak kennis met holoride.

Elastische content

De perfecte fusie van voertuigdata en game content is wat holoride bijzonder maakt. Met deze nieuwe technologie wordt een extra dimensie toegevoegd aan Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). “We selecteerden relevante data van de wagen - zoals locatie, snelheid, stuurbewegingen, acceleraties en remmanoeuvres - en koppelden deze aan virtuele omgevingen.

Door dit te doen, creëren we een reis door virtuele werelden die perfect synchroon loopt met de voertuigbewegingen, en die een buitengewone vorm van entertainment biedt aan de inzittenden op de achterbank", vertelt Nils Wollny, mede-oprichter en CEO van holoride. En dit alles terwijl ze genieten van het grootste comfort.

Aangezien de virtuele werelden bij holoride gesynchroniseerd worden met de bewegingen van de wagen, wordt wagenziekte tegengegaan met de holoride-headset. Zelfs bij een passagier die elke dag dezelfde route aflegt, zal de VR-headset telkens voor een nieuwe ervaring zorgen. De planeten op een bepaalde plaats zijn er de volgende dag misschien niet meer, omdat de autorit in de echte wereld ook anders zal zijn. Zo ontstaat een totaal nieuw mediaformaat: elastische content.

Audi Holoride

Audi modellen klaar voor holoride

Audi is de eerste autoproducent ter wereld die deze revolutionaire VR-ervaring inbouwt in zijn wagens. Vanaf dit najaar zullen geselecteerde Audi modellen - voorzien van de derde generatie van de modulaire infotainment-toolkit (MIB 3) en het nieuwste softwarecluster - geschikt zijn voor holoride. Concreet gaat het om de Audi A4, A5, A6, A7, A8, Audi Q5, Q7, Q8, Audi e-tron, Audi e-tron Sportback en Audi e-tron GT quattro. Om holoride te gebruiken, moet een geschikte Virtual Reality-headset met de wagen verbonden zijn via Bluetooth Low Energy (BLE).

Audi Holoride
Audi Holoride
Meer euforie, minder misselijkheid

Sommige mensen voelen zicht duizelig wanneer ze gamen of films kijken in de wagen. Holoride minimaliseert dit effect, simpelweg omdat wat je ziet in VR perfect gesynchroniseerd is met de bewegingen van de wagen waar je in zit.

Audi Holoride
Next level gaming

Gaming is gewoon veel leuker met Holoride. Voor de eerste keer zal je effectief voelen wat je ziet. Beeld je eens in: de auto waar je in zit draait naar rechts en de wereld in jouw VR game doet hetzelfde. Of jouw ruimteschip springt vooruit als de auto accelereert. De Holoridebibliotheek breidt voortdurend uit met nieuwe games, formats en geheel nieuwe ervaringen. No way dat je het ooit zal beu worden om mee te rijden op de achterbank.

Audi Holoride
Geniet van elke rit

Zelfs als je elke dag dezelfde route neemt zal je spel elke keer anders zijn. Elke gebreurtenis tijdens het rijden verandert wat er gebeurt in jouw VR wereld. Dus elke dag is er een nieuwe sensatie, en die is uniek, enkel en alleen voor jou.