SEAT

Krachtig koetswerk

Sinds de start van het merk in 2018 werd enkel het logo gebruikt op sportieve varianten van SEAT. Nu pakt CUPRA uit met een eerste officiële model. 

De nieuwe CUPRA Formentor is voorzien van dynamische lijnen, een minder scherpe neus en grotere luchtinlaten. Aan de achterkant één en al sportiviteit dankzij een ruime dakspoiler, 4 uitlaatpijpen, een lange motorkap en lichtunits die verbonden zijn met een strip.

CUPRA Formentor buitenkant

Nieuwste technologie

Het 12-duimsaanraakscherm loodst je door alle functies van de nieuwste CUPRA Formentor en trekt binnenin ook meteen alle aandacht naar zich toe. Het sportstuur beschikt over geïntegreerde toetsen waardoor je zelfs van de ene rijmodus naar de andere kan schakelen zonder het te moeten loslaten. Het virtuele instrumentenbord van 10,25 duim geeft onder andere het toerental, het koppel, het vermogen, de turbodruk en de G-krachten bij het optrekken weer. 

Cupra Formentor interieur

Adrenalinerush

De CUPRA Formentor zorgt voor een rush van adrenaline dankzij een 310 pk sterke motor: 4Drive en Direct Shift Gearbox met 7 verhoudingen. 

CUPRA Formentor velgen

Naar een hybride wereld

Omdat elektrificatie de toekomst is pakt CUPRA uit met een dubbel aanbod hybrides. Naast de CUPRA Leon e-Hybrid komt ook de CUPRA Formentor in een e-Hybrid versie op de markt. Écht het beste van twee werelden, want de CUPRA zal in twee vermogenversies beschikbaar zijn. 

  • CUPRA Formentor e-Hybrid: 204 pk, gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak
  • CUPRA Formentor VZ e-Hybrid: 245 pk, gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak

Beide modellen zijn gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak. Zuiver elektrisch rijden kan tot 59 km (55 km bij die van 245 pk).

CUPRA Formentor hybride