Krachtig design

Bij de eerste blik van de vernieuwde CUPRA Formentor valt meteen het opvallende design op. Met scherpe contouren, een krachtige uitstraling en expressieve LED-verlichting straalt deze SUV pure kracht en stijl uit. Elk detail ademt dynamiek en finesse, waardoor de Formentor een onmiskenbaar statement op de weg maakt.

cupra-formentor-fron

CUPRA's interieur

Het nieuwe desgin van de Formentor is niet alleen oogverblindend aan de buitenkant. Zodra je plaatsneemt in de auto, word je omgeven door luxe en comfort. Hoogwaardige materialen worden gecombineerd met een modern ontwerp. Elk detail, van het gestroomlijnde dashboard tot de ergonomisch gevormde stoelen, is zorgvuldig ontworpen om een optimale rijervaring te bieden. 

Een opvallend kenmerk is het nieuwe, grotere (12,9 inch/33 cm) centraal geplaatste touchdisplay, dat het hart vormt van het nieuwe infotainmentsysteem. 

cupra-formentor-interieur

Geluidservaring 

Stap in de vernieuwde CUPRA Formentor en laat je meevoeren door een ongeëvenaarde geluidservaring. Optioneel is het Shenheiser soundsysteem, dat maar liefst 11 speakers, een subwoofer en een versterker bevat. 

formentor-interieur-speakers

Verbeterde batterijtechnologie 

Maar het zijn niet alleen de looks die de Formentor zo speciaal maken. Dankzij verbeterde batterijtechnologie biedt hij nu ook een indrukwekkende elektrische range van 100 kilometer rijbereik. Dit betekent dat je met één enkele lading nog verder kan rijden, waardoor de Formentor perfect is voor zowel lange reizen als dagelijkse ritten naar het werk.

Het hart van de nieuwe CUPRA Formentor wordt geleverd met een hightech plug-in hybride aandrijfsysteem, met een 1.5 TSI benzinemotor en een elektromotor. 

Er is keuze uit twee vermogensvarianten: 

  • 150 kW/204 pk
  • 200 kW/272 pk

Beide modellen zijn gekoppeld aan een DSG-automaat. 

Cupra Formentor nieuw 2024

Met de nieuwe CUPRA Formentor geniet je van kracht, stijl en efficiëntie.