CUPRA's elektrische SUV-coupé: De Tavascan

De CUPRA Tavascan is de eerste volledig elektrische SUV-coupé van het merk, en zijn tweede volledig elektrische model na de Born. Hij belichaamt CUPRA’s visie op elektrificatie en blijft trouw aan de conceptcar uit 2019.

De impuls voor een nieuwe opvallende designtaal

Het exterieurdesign vertoont atletische en sportieve proporties. Vooraan is de ledmatrixverlichting met de driehoek-signatuur onmiddellijk herkenbaar. Het interieur is een sterk staaltje van architectuur dankzij de karakteristieke centrale ruggengraat samen met de fijne luchtroosters, die bijna onzichtbaar zijn.

De CUPRA Tavascan, ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, zal worden geproduceerd in de Anhui-fabriek van de Volkswagen-groep in China, een ultramodern innovatiecentrum voor e-mobiliteit. Zijn lancering is voorzien voor 2024 en de jaarlijkse verkoopsdoelstelling is meer dan 50.000 exemplaren.

cupra_tavascan

Digitale innovatie voor een veiliger en comfortabeler rijervaring

Digitalisering staat centraal in de CUPRA Tavascan. De volledig elektrische SUV-coupé beschikt over een infotainmentsysteem met 15-duimsscherm – het grootste tot nu toe in een CUPRA-model – dat in hoge mate aanpasbaar is en een nieuw ontworpen en ontwikkelde Human Machine Interface (HMI) omvat. De Tavascan is ook de eerste CUPRA die beschikt over een hifi-installatie met 12 luidsprekers, ontwikkeld in samenwerking met het premium audiobedrijf Sennheiser.

Veiligheid en comfort staan centraal, met een reeks Advanced Driver Assistance Systems. De nieuwe versie van de Connected Travel Assist verbetert de prestaties van het systeem via de gegevens uit de cloud, vooral op slecht gemarkeerde wegen. Automatische rijstrookverandering is ook beschikbaar, wat een stap voorwaarts betekent op comfortvlak bij het rijden op snelwegen. De CUPRA Tavascan beschikt ook over geavanceerde parkeerfuncties, waaronder Remote Park Assist (RPA).

cupra_tavascan

Krachtig en efficiënt

De eerste volledig elektrische SUV-coupé van het merk zal beschikbaar zijn in twee vermogensvarianten: 210 kW (286 pk) en 250 kW (340 pk). De krachtigere versie beschikt over vierwielaandrijving dankzij twee motoren, wat resulteert in maximale tractie en een rijbereik van ongeveer 550 km. Dit wordt mogelijk gemaakt door het batterijpakket met een nettocapaciteit van 77 kWh.

cupra_tavascan