CUPRA onthult de naam van zijn elektrische stadswagen

SEAT S.A. heeft aangekondigd dat de CUPRA Raval vanaf 2025 in Martorell geproduceerd zal worden. Dit komt na het beste eerste kwartaal ooit voor SEAT, met een operationele winst van 144 miljoen euro, gestuwd door de impuls van CUPRA. De CUPRA Raval is een uitnodiging aan een nieuwe generatie die op zoek is naar iets anders: een stedelijke, rebelse en 100% elektrische auto. 

De auto voor de nieuwe generatie

De CUPRA Raval is een stedelijke, rebelse en volledig elektrische auto, ontworpen voor de nieuwe generatie die iets beters verwacht. Het is de meest radicale interpretatie van CUPRA tot nu toe, geïnspireerd door de racewereld. SEAT S.A. zal de auto produceren in hun fabriek in Martorell en investeert 3 miljard euro om de fabriek om te vormen tot een elektrificatiehub. Vanaf 2025 zal SEAT S.A. elektrische auto's produceren op basis van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep en leidt het het Small BEV-cluster voor verschillende merken binnen de groep.

cupraraval_01.jpg

Meer dan een naam

CUPRA heeft een sterke band met Barcelona, met name de wijk Raval. Het merk is van plan om een drijvende kracht te zijn voor verandering in de wijk en is al in gesprek met lokale instellingen en organisaties om acties te bevorderen die jongeren zullen ondersteunen. Wayne Griffiths voegde eraan toe dat ze zich inzetten voor het stimuleren van positieve initiatieven in de gemeenschap.

cupraraval_01.jpg

"Het Raval is een van de meest verrassende delen van Barcelona. En vandaag zijn we er trots op dat de toekomstige elektrische stadsauto van het merk zijn naam zal dragen en de geest ervan zal vertegenwoordigen. Net zoals we deden met de CUPRA Born, willen we nu de essentie van het Raval uitdrukken en de wereld blijven inspireren vanuit Barcelona"

Wayne Griffiths, President en de CEO van CUPRA
cupraraval_01.jpg