Verkrijgbaar in 4 versies én in plug-in hybride!

  • De nieuwe California is standaard uitgerust met schuifdeuren links en rechts, waardoor de camper flexibeler is dan ooit tevoren
  • De nieuwe California is de eerste camper van Volkswagen Commercial Vehicles die wordt aangeboden met een plug-inhybride aandrijflijn plus vierwielaandrijving
  • Vanaf juli kunnen vier versies van de nieuwe California met standaard hefdak worden besteld: Beach, Beach Tour (niet beschikbaar in België), Beach Camper, Coast en Ocean
  • Campergerelateerde functies kunnen worden bediend via een display in de leefruimte, de geïntegreerde app in het infotainmentsysteem of de California-app op een smartphone
  • Bestelbaar vanaf juli 2024
california beach ocean

De California is dé iconische camper.

Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles nu een gloednieuwe generatie: de nieuwe California. Hij is gebaseerd op de lange versie van de hypermoderne Multivan. Volkswagen heeft alle aspecten van de camper opnieuw ontworpen, waardoor hij ruimer, slimmer, geavanceerder, veelzijdiger en duurzamer is geworden. En toch volgt hij nog steeds het voorbeeld van zijn iconische voorgangers, waarmee hij een van de grote succesverhalen van de auto-industrie voortzet. Volkswagen heeft uiteraard de belangrijkste California-details behouden, zoals het hefdak en een interieur dat tot in het kleinste detail is uitgedacht. En natuurlijk kan de nieuwe California ook van het ene op het andere moment worden omgetoverd van het ideale VW-busje voor dagelijks gebruik tot een camper voor ultiem reisgenot. Dat laatste is nu nog tastbaarder geworden dankzij de nieuwste aandrijvings-, rijhulp- en infotainmentsystemen en een nieuwe camperarchitectuur. Voor het eerst worden alle California-versies standaard uitgerust met twee schuifdeuren, wat nog meer veelzijdige gebruiksmogelijkheden biedt. Een andere primeur in de nieuwe California is een plug-inhybride aandrijflijn met vierwielaandrijving. Dat betekent dat de camper tijdelijk kan fungeren als een elektrisch voertuig en tegelijkertijd kan rekenen op een groot rijbereik dankzij de verbrandingsmotor. De voorverkoop van de nieuwe California start in juli 2024 en de eerste leveringen zullen wellicht plaatsvinden in de tweede helft van het jaar.

Volkswagen Commercial Vehicles zal de nieuwe California niet alleen aanbieden als Beach en Beach Camper (met een minikeuken achterin), maar ook in de versies Coast en Ocean (elk met een volwaardige kitchenette aan de bestuurderszijde). Ontdek ze hieronder!

Jonas De Kimpe
Jonas De Kimpe

California Beach

De California Beach met homologatie als personenwagen is de instapversie. In wezen gaat het hier om een Multivan met een manueel te bedienen hefdak. De California Beach biedt zes zitplaatsen (2+2 aparte stoelen op de tweede en derde zitrij) en ruimte voor twee personen om te slapen onder het hefdak, dat handmatig kan worden geopend en gesloten met een nieuw, eenvoudig te bedienen mechanisme. Het dakbed bovenin meet 2.054 x 1.137 mm in alle nieuwe California-modellen en is uitgerust met een comfortabele matras en hoogwaardige schotelveren.

California Beach 2024

California Beach Camper

De naam zegt het al: de California Beach Camper is gehomologeerd als een klassieke camper. Net als de Beach Tour gaat het hier om een vijfzitter, maar dan uitgerust met een uiterst compacte minikeuken en een walstroomaansluiting van 230 volt. De keuken met eenpitsgasfornuis, besteklade en extra opbergruimte bevindt zich in een vaste module in de laadruimte. Voor gebruik wordt het keukenblok naar buiten getrokken met geopende achterklep (die meteen ook bescherming biedt tegen de regen).

California Beach Camper 2024

California Ocean

De Ocean was al de topversie van de vorige productlijn. Dat geldt ook onvoorwaardelijk voor de nieuwe California. In vergelijking met de Coast-versie is de vierzits Ocean uitgerust met tal van extra standaard details, met onder meer de exclusieve Mélange Raven-stoelbekledingsstof van gerecycleerd materiaal (California-opschriften zijn geborduurd op de rugleuningen van de voorstoelen), stoelverwarming voor de bestuurder en voorpassagier, extra luchtverwarming, automatische klimaatregeling (Climatronic), een grote opbergbox in het dak boven de laadruimte en achtergrondverlichting in de kitchenette. De drinkwatertank van 28 liter in de Coast en Ocean is nu vijf liter groter. Beide versies beschikken ook over een praktische klaptafel aan de buitenkant (die ook binnen en als uitbreiding van het werkblad kan worden gebruikt) en een extra 230V-walstroomaansluiting aan de buitenkant voor een elektrische kookplaat.

California Ocean 2024

California Coast

De Coast heeft vier zitplaatsen en is uitgerust met twee aparte stoelen achterin, een volwaardige kitchenette aan de bestuurderszijde en een tweede camperbatterij. De kitchenette is volledig opnieuw ontworpen. Langere bestuurders hebben aanzienlijk meer ruimte voor een optimale stoelverstelling, de in de hoogte verstelbare bestuurdersstoel kan nu ook volledig 180 graden worden gedraaid, en er is ruimte gecreëerd voor de koelkast, die naar voren toe opent als een lade, net zoals in de Grand California. De koelkast kan dus niet alleen beter worden benut, maar is ook van buitenaf bereikbaar voor het in- en uitladen van ontbijt of gekoelde dranken. Het uitklapbare bed in de leefruimte meet 1.980 x 1.060 mm. In uitgeklapte toestand is het uiterst stabiel, aan de rechterkant rustend op een van de neergeklapte stoelen en aan de linkerkant op een opstapje dat is geïntegreerd in de kitchenette. Het spreekt voor zich dat de California Coast ook is gehomologeerd als camper.

California Coast 2024
California Ocean 2024
california beach ocean
Volkswagen California 2024
Volkswagen California
Foto 1 / 1

VIDEO - Nieuwe Volkswagen California Ocean
Familiecamper van de volgende generatie

VIDEO - Nieuwe Volkswagen California Beach
Meest praktische gezinscamper