De nieuwe ŠKODA FABIA: Simply Clever in de overtreffende trap

De nieuwe ŠKODA FABIA in zijn vierde generatie vertoont een opmerkelijk design, een ruimer interieur, meer comfort en dankzij geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen een nog hoger veiligheidspeil. 22 jaar na zijn debuut combineert de populaire kleine auto klassieke ŠKODA-kwaliteiten zoals betrouwbaarheid, gebruiksgemak en uitmuntende praktische bruikbaarheid met een verbeterde veiligheid, comfort en dynamiek.

Full-ledkoplampen en achterlichten, Virtual Cockpit en nieuwe kleuren

Scherp uitgesneden koplampen die doorlopen in het radiatorrooster kenmerken het vooraanzicht van de nieuwe FABIA. Zelfs de standaardversie heeft moderne ledverlichting. Full-ledkoplampen met een brede waaier aan functies zijn als optie verkrijgbaar. Ook voor de achterlichten is als optie een full-ledvariant beschikbaar met een kristalstructuur die zo typisch is voor het merk. Het nieuwe interieurontwerp van de ŠKODA FABIA versterkt het ruimtegevoel van de kleine auto nog meer. Het symmetrische instrumentenbord met het centraal zwevende scherm en de horizontale decoratieve strips in verschillende kleuren (in functie van de uitrustingslijn) benadrukken de breedte van het interieur. Verder beleeft de Virtual Cockpit zijn debuut in de FABIA. Van bij de marktintroductie zijn de drie gekende uitrustingslijnen Active, Ambition en Style bestelbaar, met nieuwe kleuren en materialen.

Foto 1 / 1

Uitmuntende actieve en passieve veiligheid

De passagiers van de wagen worden bij een ongeval beschermd door tot negen airbags. Extra ISOFIX-verankeringspunten en Top Tether-haken zijn beschikbaar, voor het eerst ook op de voorste passagiersstoel. De brede veiligheidsuitrusting maakt van de FABIA een van de veiligste modellen in zijn segment.

13 nieuwe Simply Clever-elementen

ŠKODA maakt het leven van zijn klanten al jarenlang net dat ietsje gemakkelijker met een constante stroom aan nieuwe en slimme Simply Clever-oplossingen. De nieuwe FABIA bouwt verder op die traditie en biedt in zijn vierde generatie niet minder dan 13 nieuwe oplossingen, waarvan sommige voor het eerst uit andere ŠKODA-modellen naar de FABIA komen. De nieuwe generatie van de FABIA biedt in totaal 43 Simply Clever-elementen. Zo is de nieuwe FABIA er nu met een flexibele opbergruimte, handige houders voor pennen en cards én een paraplu in de passagiersdeur. 

In de FABIA debuteren vijf (optionele) nieuwe Simply Clever functies terwijl acht oplossingen afkomstig zijn uit grotere modellen van het merk.

In de FABIA debuteren vijf nieuwe oplossingen die het leven onderweg makkelijker maken. Zo is er de flexibele opbergruimte. Deze is plaatsbesparend bevestigd aan het zijpaneel van de bagageruimte. Door hem uit te trekken, ontstaat een ruimte waarin spullen keurig op hun plaats blijven. Ook nieuw is de uitneembare bekerhouder tussen de voorstoelen. In de middenconsole is een pen makkelijk terug te vinden dankzij de elastische houder en een handige clip houdt cards netjes op hun plaats. De passagiers achterin kunnen kleine items opbergen in een praktische box die tussen de middenconsole en de achterbank is te plaatsen en voor het grote glazen panoramadak is nu een afneembare zonwering leverbaar. Eenmaal opgevouwen is deze onder de afdekking van de bagageruimte op te bergen.

  • In totaal 43 Simply Clever oplossingen beschikbaar voor de nieuwe FABIA
  • Vijf handige functies debuteren in de FABIA
  • Handige features uit grotere ŠKODA-modellen nu ook beschikbaar voor de FABIA
Foto 1 / 1

De doorstroom van Simply Clever

Diverse Simply Clever-oplossingen uit grotere ŠKODA-modellen stromen door naar de FABIA. Zo is het compacte model er nu ook met een flexibel en afneembaar opbergcompartiment onder de afdekking van de bagageruimte. Dit is zeer geschikt voor bijvoorbeeld jassen. Net als in de OCTAVIA en de ENYAQ iV kunnen de passagiers achterin smartphones opbergen in vakjes, die zich in de rugleuning van de voorstoelen bevinden. Voor maximaal laadvermogen en transportgemak is de rugleuning van de passagiersstoel neerklapbaar. Om het interieur van de FABIA opgeruimd te houden, bevinden zich in het dashboardkastje houders voor munten en cards. Diverse FABIA-modellen beschikken over een in de achteruitkijkspiegel geïntegreerde USB-C-poort. Zo is een dashcam eenvoudig aan te sluiten. Super handig: de leesverlichting achterin is ook door de bestuurder in te schakelen en smartphones zijn draadloos op te laden in de Phone Box. Omdat gebruiksgemak ook in de kleinste details zit, is er de uitvouwbare dorpelbeschermer voor de bagageruimte. Deze voorkomt bij het in- en uitladen krassen op het lakwerk. De geïntegreerde reflectors maken het in-/uitladen tijdens schemering of in het donker ook nog eens veiliger.

Twee MPI-benzinemotoren en drie TSI’s met directe injectie

Met keuze uit een portfolio van vijf efficiënte benzinemotoren (van 48 kW tot 110 kW) en een wendbaar rijgedrag is de nieuwe ŠKODA FABIA ideaal uitgerust om zowel korte als lange afstanden af te leggen. Zijn compacte formaat maakt hem ideaal voor stadsverkeer. Alle vijf motoren zijn van de nieuwe EVO-generatie van de Volkswagen-groep en bieden in de meeste gevallen een gecombineerd brandstofverbruik van ongeveer 5 liter per 100 kilometer op de WLTP-cyclus. Als dat wordt gecombineerd met de optionele tank van 50 liter in plaats van de standaardtank van 40 liter geeft dat een rijbereik van meer dan 950 kilometer. Met de introductie van de nieuwe generatie is de ŠKODA FABIA nu ook verkrijgbaar met een nieuwe topmotor. De 1.5 TSI ontwikkelt 110 kW (150 pk) uit zijn vier cilinders en wordt standaard gecombineerd met een 7-traps DSG

Škoda Stock Smart Weeks

Meteen wegrijden met een goeie deal, da's pas slim!

  • Meteen beschikbaar
  • Boordevol opties
  • Met mooie kortingen op de Fabia, Kodiaq, Superb en Kamiq
Skoda Fabio stock