De nieuwe ŠKODA KAROQ: het succesvolle model krijgt een update

 • Geëvolueerde ŠKODA-designtaal zorgt voor een opvallender look
 • Slankere koplampen met voor het eerst full-ledmatrixtechnologie
 • Verbeterde aerodynamica en lagere CO2-uitstoot
 • Duurzame materialen en meer comfort binnenin
 • Efficiënte motoren van de EVO-generatie
 • State-of-the-art rijhulpsystemen en infotainment

Vier jaar na zijn lancering krijgt de ŠKODA KAROQ een update: de Tsjechische autofabrikant heeft zijn tweede SUV-modellenreeks opgefrist om zijn aanhoudende succes te verzekeren. Naast een nog meer verfijnde designtaal brengt de update duurzame materialen, nieuwe technologie en efficiëntere motoren van de huidige EVO-generatie naar de compacte SUV. Alleen voorbijgestoken door de OCTAVIA, was het kleinere broertje van de KODIAQ het op één na meest geleverde ŠKODA-model wereldwijd in 2020, evenals in de eerste zes maanden van 2021.

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, verklaarde: "Met meer dan een half miljoen verkochte exemplaren is de KAROQ de sleutel tot het succes van ons merk. Om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft, hebben we hem verder ontwikkeld: nu met een frisser design en geoptimaliseerde aerodynamica, samen met state-of-the-art rijhulpsystemen en infotainmentfuncties. Ik ben ervan overtuigd dat dit totaalpakket ons in staat zal stellen het succesverhaal van de KAROQ voort te zetten."

Een fris design, verbeterde aerodynamica en duurzame materialen in het interieur

ŠKODA AUTO heeft zijn designtaal voor de herziene KAROQ verder ontwikkeld, waardoor de SUV er nog opvallender uitziet. Het bredere, nu zeshoekige ŠKODA radiatorrooster, de slankere koplampen en achterlichten, en de aerodynamisch geoptimaliseerde lichtmetalen velgen met zwarte kunststof stukken zorgen voor frisse visuele accenten. De nieuwe velgen, achterruitlamellen en een nieuwe achterspoiler verbeteren de aerodynamica van de auto en verlagen de CO2-uitstoot. Het interieur is voorzien van nieuwe bekleding die, als optie, kan worden gemaakt van duurzame materialen. Ook nieuwe technologie – zoals full-ledmatrixkoplampen en een uitgebreide reeks rijhulpsystemen – debuteert in het gamma. Vijf efficiënte motoren van de EVO-generatie van de Volkswagen-groep vervolledigen de update van de KAROQ. Twee diesels en drie benzinemotoren leveren vermogens die variëren van 81 kW (110 pk) tot 140 kW (190 pk). De 2.0 TSI van 140 kW is voorbehouden aan de KAROQ SPORTLINE en uitsluitend met vierwielaandrijving. De 2.0 TDI met een vermogen van 110 kW is verkrijgbaar met voor- of vierwielaandrijving.

De KAROQ, die in 2017 werd gelanceerd, was de tweede SUV van de Tsjechische autofabrikant. Met een royale ruimte, een hoog niveau van praktische bruikbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maakt hij de belofte van het merk waar. De KAROQ wordt geproduceerd in Tsjechië, Slowakije, Rusland en China, en is verkrijgbaar in 60 landen.

De ŠKODA KAROQ SPORTLINE: dynamisch topmodel

 • Exclusief in de serie met een 2.0 TSI benzinemotor en 140 kW (190 pk)
 • Koetswerk met kenmerkende zwarte afwerking en standaard 18-duimsvelgen
 • Zwarte designelementen in het interieur en sportstoelen met ThermoFlux bekleding

De KAROQ SPORTLINE is het topmodel van de succesvolle ŠKODA SUV. Naast de 1.0 TSI is hij verkrijgbaar met alle motoren uit het gamma, terwijl de krachtigste motor exclusief is voorbehouden voor deze KAROQ-variant. De 2.0 TSI benzinemotor levert 140 kW (190 pk), die standaard via een 7-traps DSG naar alle vier de wielen wordt overgebracht. Visueel is de KAROQ SPORTLINE te herkennen aan talrijke zwarte designelementen, en ook het interieur wordt gedomineerd door zwarte sportstyling.

Foto 1 / 1

Koetswerk: opvallend frontprofiel en nieuw ontworpen verlichting

 • Breder, zeshoekig ŠKODA radiatorrooster en nieuwe achterspoiler in koetswerkkleur
 • Slankere koplampen nu ook verkrijgbaar met optionele full-ledmatrixtechnologie
 • Aerodynamisch geoptimaliseerde lichtmetalen velgen met een diameter van 17 tot 19 duim

Opvallender, langgerekter en aerodynamischer: de vernieuwde KAROQ wordt gekenmerkt door de verfijnde ŠKODA SUV-designtaal. Net als andere modellen van het Tsjechische merk heeft hij nu een breder, zeshoekige ŠKODA radiatorrooster, dat – samen met de nieuwe voorschort – de KAROQ een ruigere uitstraling geeft. De koplampen zijn slanker, net als de achterlichten, en hebben een vierlichts clusterontwerp, nu ook leverbaar met full-ledmatrixtechnologie. Een langere achterspoiler, een voorschort met luchtgordijnen, aerodynamisch geoptimaliseerde onderpanelen voor de brandstoftank en nieuwe lichtmetalen velgen met een diameter van 17, 18 of 19 duim helpen de luchtweerstand van de auto met meer dan 9% te verminderen tot een coëfficiënt (cd) van 0,30. Dit maakt de KAROQ tot een van de meest aerodynamische wagens in zijn segment.

Oliver Stefani, hoofd van ŠKODA Design, zei: "De herziene KAROQ komt nu veel zelfverzekerder over. Het bredere, zeshoekige ŠKODA radiatorrooster en de nieuwe bumper maken de voorkant nog mooier. Bovendien geven de slankere, nieuw geplaatste ledkoplampen met een vierlichts clusterontwerp de auto een dynamischere uitstraling. De nieuw ontworpen achterlichten benadrukken dit uiterlijk, terwijl de nieuwe achterspoiler de KAROQ langer doet lijken."

De gerestylede en gesculpteerde bumper is in koetswerkkleur, terwijl de brede onderste luchtinlaat is uitgevoerd in een ontwerp met kristallijne mazen. De L-vormige afwerking aan de zijkanten accentueert de luchtgordijnen, terwijl een stoere, zwartgelakte spoiler het voorste deel vervolledigt. De luchtgordijnen leiden de lucht via de zijkanten van de voorbumper en via de velgen, waardoor de luchtwervelingen worden verminderd en de luchtstroom wordt verbeterd. Om de luchtweerstand onder het koetswerk te verminderen, is de KAROQ met vierwielaandrijving nu uitgerust met aerodynamisch geoptimaliseerde onderpanelen voor de brandstoftank, die ook de achteras afdekken.

Nieuw geplaatste, slankere koplampen met full-ledmatrixtechnologie als optie

De aanzienlijk slankere koplampen lopen door tot aan het ŠKODA radiatorrooster. De vernieuwde dagrijlichten, die nu in tweeën zijn gedeeld, accentueren de dynamische look van de wagen nog meer. Voor de optionele hoogwaardige koplampen biedt ŠKODA voor het eerst full-ledmatrixtechnologie voor de KAROQ. Hier zijn twee ledmodules boven elkaar geplaatst. Ze leveren dimlicht en grootlicht, en vormen een duidelijk vierlichtscluster, vooral in de rijmodus in het donker. Zelfs het instapmodel KAROQ wordt standaard geleverd met ledmodules in de bovenste koplamp, met een aparte mistlamp in de onderste behuizing.

Nieuwe achterschort en vlijmscherpe ledachterlichten

De vernieuwde achterzijde van de ŠKODA KAROQ wordt nu gesierd door een verlengde, koetswerkkleurige spoiler, waardoor de wagen van opzij gezien langer lijkt. Samen met de zijvinnen, zoals in de vliegtuigbouw, vermindert de spoiler de luchtturbulentie aan de achterzijde, waardoor de aerodynamica van de auto verbetert en de CO2-uitstoot daalt. De gerestylede achterschort is onder de laaddrempel afgewerkt in koetswerkkleur en de robuuste zwarte kunststof achterdiffusor heeft een opvallende gesculpteerde vorm. De ŠKODA-ontwerpers hebben ook de achterlichten van de KAROQ opnieuw vormgegeven. Ze zijn nu scherper en worden standaard geleverd met full-ledtechnologie. Vanaf het uitrustingsniveau Ambition zijn ze voorzien van dynamische richtingaanwijzers en een geanimeerd welkomsteffect. ŠKODA-typische designdetails zijn onder meer de kristalstructuren en de kenmerkende C-vormige lichtbundel van het merk.

Nieuwe Aero lichtmetalen velgen en twee nieuwe kleuren

Er is keuze uit negen koetswerkkleuren voor de vernieuwde ŠKODA KAROQ, met de twee metallic lakkleuren Phoenix Orange en Graphite Grey die hun debuut maken in het gamma. De aerodynamica wordt verbeterd door drie nieuwe legeringen: twee daarvan – Scutus (17 duim) en Sagitarius (19 duim) – zijn voorzien van zwarte kunststof aerodynamische stukken die de luchtturbulentie verminderen. Het 18-duims Miran lichtmetaal is ook aerodynamisch geoptimaliseerd. De Style-uitvoering heeft standaard het Scutus-design, terwijl de Miran- en Sagitarius Aero-velgen optioneel zijn.

Drie uitrustingsniveaus en een SPORTLINE variant

De nieuw ŠKODA KAROQ is beschikbaar in de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style en als een SPORTLINE variant. Dit model heeft standaard een Black pack, met glanzend zwarte dakrails en raamlijsten. De nieuwe KAROQ is 4.390 mm lang en 1.841 mm breed. De voorwielaandrijving heeft een wielbasis van 2.638 mm, terwijl de wielbasis van de vierwielaandrijving 2.630 mm bedraagt. De bagageruimte is hetzelfde als bij het vorige model: 521 l met de stoelen in hun standaardpositie en 1.630 l wanneer ze neergeklapt zijn. Met VarioFlex-stoelen biedt de bagageruimte plaats aan 588 l, of 1.605 l met de achterbank neergeklapt, en 1.810 l met de achterbank verwijderd.

ŠKODA Karoq Style uitvoering

Foto 1 / 1

Interieur: meer duurzaamheid en extra comfort

 • Eco pack met stoelhoezen gemaakt van vegan, gerecycled materiaal
 • Verbeterde ledsfeerverlichting en optionele elektrisch verstelbare passagiersstoel voorin
 • Nieuwe sierstrips op het instrumentenpaneel en de deurbekleding

Het interieur van de vernieuwde KAROQ is nog duurzamer en comfortabeler. Het nieuwe, optionele Eco-pakket omvat stoelbekledingen van vegan en gerecycled materiaal, terwijl de verbeterde ledsfeerverlichting en nieuwe sierstrips op het instrumentenpaneel en de deurbekleding voor nieuwe visuele accenten zorgen. Als optie kan nu ook de passagiersstoel voorin elektrisch worden versteld.

Oliver Stefani, hoofd van ŠKODA Design, zei: "Dankzij de vernieuwde decoratieve afwerking en stoelbekledingen heeft het interieur van de KAROQ een frisse, moderne uitstraling gekregen en is de wagen nu ook voorzien van extra comfortvoorzieningen. Een bijzonder hoogtepunt is het nieuwe Eco-pakket, waarin we de nadruk leggen op het gebruik van vegan, gerecyclede en hergebruikte materialen. De stoelhoezen, bijvoorbeeld, zijn gemaakt van weggegooide PET-flessen."

Met het Eco-pakket biedt ŠKODA een bijzonder duurzame specificatie voor de herziene KAROQ: de bekleding van de stoelen bevat details die gemaakt zijn van vegan, lederachtig materiaal, en de

bijpassende armleuningen zijn gemaakt van Suedia (microsuède) – uitsluitend in Mocca Brown. De Nisha decorative afwerking op de deuren heeft een zacht oppervlak en vormt een aanvulling op de verbeterde ledsfeerverlichting, die nu zowel de voorste als de achterste deurpanelen verlicht in een van de tien kleuropties en de voetruimte in het wit. Op verzoek is dit ook verkrijgbaar als een op zichzelf staand onderdeel, los van het Eco-pakket. De Ambition-uitvoering kan worden besteld met een Unique Chrome-bekleding op het instrumentenpaneel, terwijl de Piano Black-bekleding vanaf de KAROQ Style te vinden is. De deurpanelen zijn nu voorzien van Anodized Cross Line (Ambition) of een zacht aanvoelend Linear Diamonds-design (Style). In de KAROQ SPORTLINE, wordt het interieur gekenmerkt door deurbekleding in koolstoflook, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een multifunctioneel driespaaks sportstuur.

Verhoogd comfort dankzij nieuwe functies van de stoelen

Naast nieuwe decoratieve afwerkingen en bekleding biedt de herziene ŠKODA KAROQ meer passagierscomfort. Vanaf de Style-uitrusting is voor het eerst een elektrische verstelling met geheugenfunctie als optie leverbaar voor de passagiersstoel voorin. De ingebouwde geheugenfunctie slaat persoonlijke instellingen op en herstelt deze met een druk op de knop. Elektrisch verstelbare lendensteun is ook een optie, zodat de voorstoelen kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder en de passagier. Het VarioFlex-systeem is ook op aanvraag verkrijgbaar. Hierdoor kunnen de drie rijen zitplaatsen worden verdeeld in een verhouding van 40:20:40.

Aandrijvingen: EVO-motoren met lager brandstofverbruik en lagere emissies

 • Vijf geavanceerde motoren met een vermogen van 81 kW (110 pk) tot 140 kW (190 pk)
 • Vierwielaandrijving standaard voor de krachtigste benzinemotor en optioneel voor de topdiesel
 • Keuze uit handgeschakelde 6-versnellingsbak of 7-traps DSG voor drie motoren

De herziene ŠKODA KAROQ komt met een keuze uit vijf geavanceerde en efficiënte motoren van de EVO-generatie van de Volkswagen-groep, die een vermogen leveren van 81 kW (110 pk) tot 140 kW (190 pk). Met een inspuitdruk tot 350 bar zijn de drie TSI-benzinemotoren bijzonder efficiënt. De stikstofoxiden (Nox) die door de twee diesels worden uitgestoten, liggen dankzij de ‘dubbele dosering’ van de uitlaatgassen aanzienlijk onder de voorgeschreven normen. ŠKODA biedt de 2.0 TSI-motor met een vermogen van 140 kW (190 pk) exclusief aan in de KAROQ SPORTLINE in combinatie met 7-traps DSG en vierwielaandrijving. Voor de krachtiger diesel zijn 4×4 en 7-traps DSG als optie verkrijgbaar.