De Nieuwe Volkswagen Transporter komt eraan!

Veelzijdiger dan ooit

  • Laadvolume: 5,8 m3 (toename van 10% door bredere en langere laadruimte dan zijn voorganger)
  • Maximale laadvermogen: 1,33 ton
  • Trekvermogen tot 2,8 ton
  • Nieuwe digitale instrumenten en infotainmentsysteem
  • Flexibel configureerbaar als twee-, drie-, vier-, vijf- of zeszitter
  • Grote keuze uit aandrijflijnen: diesel-, plug-in hybride- en volledig elektrisch

Meer ruimte, meer comfort, meer mogelijkheden

Werk gecombineerd met comfort: de bestuurdersplaats in de nieuwe Transporter is zowel cockpit, bureau als pauzeruimte. Behoud onderweg het overzicht met de innovatieve Digital Cockpit terwijl de moderne rijhulpsystemen jouw dagelijkse werkdag vergemakkelijken.

Ergonomische stoelen, nieuwe bedrijfsvoertuiginnovaties en de mobiele online diensten van We Connect zorgen ervoor dat je ontspannen op je bestemming aankomt. Verder houden de vele opbergvakken en aansluitingen alles goed georganiseerd. Met een indrukwekkend nuttig laadvermogen van maximaal een ton en met nog meer laadvolume en laadlengte is de nieuwe Transporter klaar voor vrijwel elke uitdaging.

Indrukwekkend design

De opvallende look met de typische, korte frontpartij maakt de nieuwe Transporter tot een instant blikvanger, terwijl de optionele moderne ledmatrixkoplampen voor een uitstekend zicht zorgen – zowel op de weg als op de bouwplaats. De nieuwe Transporter biedt nu nog meer laadvolume en laadoppervlak. Nooit eerder was het zo gemakkelijk om een europallet in de Transporter te laden, onder andere dankzij de grotere deuren van de laadruimte. Geniet naast de indrukwekkende verscheidenheid aan varianten ook van de vele mogelijkheden om het voertuig te personaliseren en van een sterk partnernetwerk van gespecialiseerde koetswerkbouwers.

Algemene vragen

Wanneer zal de nieuwe Transporter in onze showroom te zien zijn?

De marktintroductie voor België is voorzien rond december 2024.

Wat zal de nieuwe Transporter kosten?

Na de Belgische marktintroductie, eind 2024. Voordien zal Volkswagen Bedrijfsvoertuigen de technische specificaties en de concrete prijzen bekendmaken. Wellicht dus ergens rond december 2024.

Wanneer start de voorverkoop van de Transporter?

We verwachten de start van de voorverkoop vanaf midden mei 2024.

Komt er ook een elektrische Transporter of plug-in hybride?

Jazeker, zoals je hier op de pagina al kunt lezen zal er naast de moderne, efficiënte dieselmotoren ook een plug-in hybride (eHybrid) op de markt komen. De krachtige 2.5 liter benzine-hybride motor zorgt voor een systeemvermogen van maar liefst 171 kW / 233 pk. De actieradius van dit model is nog niet bekend en hangt af van de definitieve technische gegevens van de wagen.

Een volledig elektrische uitvoering zal eveneens leverbaar zijn met vier motorisaties: 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kw (286 pk). De laatste drie worden standaard uitgerust met een 83 kWh (bruto) groot accupakket. De basisversie (met de 85 kW elektromotor) wordt geleverd met een 54 kWh (bruto) variant. De actieradius van de e-Transporter is nog niet bekend en hangt af van de definitieve technische gegevens van de wagen.