CUPRA UrbanRebel Concept herontwerpt auto-interieur met focus op bestuurder

De CUPRA UrbanRebel Concept vindt het auto-interieur opnieuw uit met een nieuw designconcept dat de bestuurder centraal stelt.De conceptauto blikt vooruit op de toekomstige elektrische stadswagen van het merk met een sport- en game-esthetiek gericht op de volgende generatie. Schermen die met een druk op de knop tevoorschijn komen, een zwevende middenconsole, fluorescerende sfeerverlichting en een stuurwiel met gametoetsen ... Hij heeft alles om te spelen.

De bestuurder centraal stellen

Van dat idee vertrok het CUPRA-team om vorm te geven aan het nieuwe designconcept voor het interieur van zijn toekomstige zuiver elektrische model, de CUPRA UrbanRebel Concept. “Zijn interieur is ontworpen om maximaal emoties op te wekken en rijden tot een totaalervaring te maken”, aldus Jorge Diez, Design Director van het merk. Een wereld van emoties binnen handbereik.an dat idee vertrok het CUPRA-team om vorm te geven aan het nieuwe designconcept voor het interieur van zijn toekomstige zuiver elektrische model, de CUPRA UrbanRebel Concept. “Zijn interieur is ontworpen om maximaal emoties op te wekken en rijden tot een totaalervaring te maken”, aldus Jorge Diez, Design Director van het merk. Een wereld van emoties binnen handbereik.

designurbanrebel_03

Een nieuw designconcept

“Om de elektrische auto van de toekomst te ontwerpen moeten we alle conventies overboord gooien en een auto voor de bestuurders van morgen creëren”, legt Jorge Diez uit. En die nieuwe generatie “is geboren in een wereld waar het internet met een muisklik instant sensaties biedt. Hun auto moet hen datzelfde gevoel geven dankzij een baanbrekend design waarmee ze zich vereenzelvigen”, voegt hij eraan toe.

designurbanrebel_01

De bestuurder als centrum van de wereld. 

Bij deze innovatieve aanpak bestond het belangrijkste concept voor het interieurdesign van de CUPRA UrbanRebel Concept erin de bestuurder centraal te stellen door een asymmetrische ruimte te creëren. “Bij CUPRA houden we van rijden en daarom zijn alle elementen gericht op de hoofdrolspeler, de bestuurder”, vertelt de Design Director. Twee van die elementen zijn de dubbele schermen die met een druk op de knop tevoorschijn komen. “Deze leddisplays geven de bestuurder alle informatie die hij nodig heeft om te rijden. Samen met het head-updisplay maken ze elke rit in de CUPRA UrbanRebel Concept tot een unieke emotionele ervaring”, benadrukt Jorge.

designurbanrebel_06

De elektrische auto van de volgende generatie

Met het oog op de volgende generatie wordt het interieur van de CUPRA UrbanRebel Concept gekenmerkt door een gaming-esthetiek, met elementen die zijn waarde verhogen dankzij een parametrisch design. Dat wordt nog versterkt door de interieurverlichting die sportiviteit verenigt met de videogamecultuur. “Toen we het interieur van de CUPRA UrbanRebel Concept ontwierpen, hielden we voortdurend de volgende generatie voor ogen, dus bedachten we een kleurenpalet voor de interieurverlichting dat de link naar de virtuele wereld accentueert met paars- en groentinten, en dat ook andere interieurelementen zoals de zwevende middenconsole in de verf zet.” De opvallende kleuren krijgen ook een nieuwe plaats in de gebeitelde designstoelen in fluorkleur, die op maat worden gemaakt met behulp van 3D-breitechnieken. Daarbij hanteren we de nieuwste technologieën voor het design van duurzamere onderdelen.

designurbanrebel_05

Een wereld van emoties binnen handbereik Video HQ Original