Maximaliseer de levensduur van uw elektrische autobatterij

Onze hoogspanningsbatterijen zijn het hart van elke elektrische wagen, en daarom worden ze ontworpen om premium kwaliteit, veiligheid en een lange levensduur te garanderen. Tijdens de looptijd zorgen normale verouderingsprocessen voor een vermindering van de batterijcapaciteit - de hoeveelheid energie die kan worden opgeslagen. Het goede nieuws: uw laad- en gebruiksgedrag heeft invloed op de levensduur van de batterij. Met een paar eenvoudige basisregels in het dagelijkse gebruik kunt u de batterijcapaciteit gedurende een lange tijd behouden. Zo blijft de originele autonomie lang bewaard en kunt u actief iets doen aan het waardeverlies van uw elektrische wagen.

 

Ontdek ons aanbod hybride en elektrisch

3 basisregels voor langere batterijduur

Rijdt u voornamelijk korte afstanden? 

Audi adviseert om tot 80% op te laden voor dagelijks gebruik.

Wilt u lange afstanden rijden?

Om de maximale actieradius te bereiken, laadt u uw Audi op tot 100% en vertrekt u zo snel mogelijk. Als u uw Audi regelmatig tot 100% oplaadt en dus geen rekening houdt met regel 1, dan versnelt het verouderingsproces van de batterij en neemt de bruikbare capaciteit sneller af.

Wilt u de levensduur van uw batterij zo goed mogelijk behouden?

Het is aangeraden om bij het parkeren van uw wagen (indien u hem langere tijd laat staan) voor een laadniveau tussen 30% en 80% te gaan.

Elektrisch & hybride

Kiezen voor een elektrische wagen of een hybride model is kiezen voor een groene toekomst.

Bekijk hier het aanbod elektrische en hybride wagens van Groep Thoen.

Groen rijden, ontdek nu!

Groep Thoen hybride

Enkele laadtips

1. Snelladen (High Power Charging > 100 kW) wordt vooral aanbevolen voor lange afstanden, niet voor dagelijks gebruik.

2. Met High Power Charging neemt de laadsnelheid af naarmate de laadstatus van de hoogspanningsbatterij toeneemt. Daarom kan een volledige lading van de hoogspanningsbatterij de totale reistijd verlengen. De e-tron Routeplanner ondersteunt u bij een optimale laadplanning.

​​​​​​3. Om de laadtijden tijdens een lange reis zo laag mogelijk te houden, valt de e‑tron Routeplanner indien nodig terug op de volledige batterijcapaciteit en beveelt een lading van meer dan 80% aan. Stel na een lange reis uw oplaaddoel voor uw dagelijkse ritten weer in op 80%.

4. Bij gebruik van de e‑tron Routeplanner met de Audi e‑tron GT* is de temperatuur van de hoogspanningsbatterij voorgeconditioneerd voor snel opladen, om zo de maximale laadsnelheid te bereiken.

 

* Verbruiks- en emissiecijfers: Gecombineerd elektriciteitsverbruik: 19,6-18,8 kWh/100 km (NEDC); 21,6-19,9 kWh/100 km (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot: 0 g/km.

Garantie en levensduur van uw batterij

Alle hoogspanningsbatterijen voor Audi plug-in hybrides en 100% elektrische modellen zijn ontworpen voor een lange levensduur. Audi biedt garantie gedurende acht jaar na de eerste levering of gedurende de eerste 160.000 kilometer - afhankelijk van wat eerst komt.

Meer over Audi garantie