Volkswagen elektrisch

Hoe werkt een elektrische wagen?

Een elektrische wagen werkt via een elektromotor en beschikt niet over een versnellingsbak (zoals bij een conventionele wagen). Daardoor bespaar je heel wat onderhoud en geluid. 

Elke auto heeft nood aan energie en een elektrische auto haalt die energie uit de batterij. Bij een conventionele wagen komt die uit benzine of diesel en een wagen op waterstof haalt het dan weer uit de vloeibare waterstof.

Om de batterijen van een elektrische auto van energie te voorzien, moeten ze opgeladen worden. Slimme software zorgt ervoor dat de batterijen optimaal energie leveren en daardoor veel langer meegaan.

Hoe moet je een elektrische wagen opladen?

Een elektrische wagen kan opgeladen worden via een laadpaal of laadpunt in jouw buurt. Ook Groep Thoen beschikt over laadpalen aan de verschillende vestigingen.

Ook thuis via een normaal stopcontact kan je een elektrische wagen opladen. Dat duurt ongeveer 6 tot 10 uur en heeft natuurlijk een invloed op je elektriciteitsfactuur.

 

Elektrische laadpalen
Elektrisch rijden

Waarom kiezen voor een elektrische auto?

Omdat het elektrische wagens zijn, stoten ze dus ook geen CO2 uit. Dat zorgt ervoor dat ze milieuvriendelijk zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de lage emissiezones in verschillende steden als je rijdt met een elektrische auto.

Elektrisch rijden is bovendien goedkoper, ook al ligt de aankoopprijs bij een elektrisch voertuig hoger. Een elektrisch model heeft minder onderhoud nodig en elektriciteit kost minder dan benzine of diesel.

Ook elektrisch rijden voor bedrijven is voordelig want de fiscaliteit (voor de werkgever én werknemer) is gebaseerd op de CO2-uitstoot. En die is natuurlijk 0 bij een elektrisch voertuig.

Nieuwsbrief