full hybrid car

Wat is een full hybrid?

Een volwaardige of klassieke hybride auto combineert een klassieke verbrandingsmotor met één of meerdere elektrische motor(en). De wagen kan in vergelijking met een 100% elektrisch model maar korte afstanden volledig elektrisch rijden. Op dat moment spaart de wagen brandstof uit. Soms kan de elektrische motor de klassieke verbrandingsmotor helpen als hij snel moet optrekken.

De batterijen van een hybride wagen worden opgeladen bij het remmen en vertragen, maar ook bij het remmen 'op de motor'.

Wat is een mild-hybride wagen?

Bij een mild-hybride wagen doet de elektrische motor enkel dienst als hulpmiddel voor de verbrandingsmotor bij het induwen van de gaspedaal. Het vermogen van de batterij is beperkt waardoor die de wagen nooit alleen kan aansturen. Met dit model zal je vooral besparen op de aankoopprijs en op het verbruik van de wagen.

Alle motoren in de nieuwe Audi A6 Avant zijn voorzien van een mild-hybride aandrijving. Ook de nieuwe Golf (eTSI) bestaat in mild-hybride versie.

Mild hybride auto
Plug-inhybride auto

Wat is een plug-inhybride wagen?

Zoals de naam al doet vermoeden is het een hybride systeem waarbij de batterij opgeladen wordt via het aansluiten op een stopcontact. Dat kan bij je thuis via een normaal stopcontact of via een aangepaste versie met meer vermogen. De batterijen in een plug-inhybride wagen zijn groter waardoor je langer op de batterij zal kunnen rondrijden (ongeveer 50 km, maar afhankelijk per model). Met een plug-inhybride wagen doe je dus:

  • korte elektrische verplaatsingen;
  • lange afstanden via de verbrandingsmotor.

Nieuwsbrief