De Nieuwe Volkswagen Tiguan: Innovatie en Comfort Gecombineerd

De nieuwste generatie Volkswagen Tiguan brengt vooruitstrevende technologieën en een charismatisch design samen in één opvallende SUV. Met baanbrekende plug-inhybride aandrijvingen die een elektrisch rijbereik van ongeveer 100 km mogelijk maken, en het nieuwe 48V mildhybride systeem dat brandstofverbruik minimaliseert, belooft de Tiguan een groenere en efficiëntere rijervaring. En als kers op de taart biedt het interieur hoog comfort met ergoActive Plus-stoelen en intuïtieve bedieningselementen. Lees verder om alles te ontdekken over deze innovatieve en comfortabele SUV.

Expressief design.

De eerste generatie van de Tiguan combineerde al het zelfverzekerde design van een SUV met het typische sympathieke karakter van een Volkswagen. Deze stijl kenmerkt ook de nieuwe Tiguan. Op basis van het succesvolle Tiguan-DNA ontstond daarbij evenwel een compleet nieuw design – typisch Tiguan, typisch Volkswagen en toch volkomen nieuw. Markant: de hogere en krachtig ogende voorpartij. Hier geïntegreerd: nieuwe en zeer platte ledkoplampen. Daartussen is het klassieke radiatorrooster vervangen door een met glas beklede dwarsstrook met optioneel een daarin geïntegreerde ledstrip. De eigenlijke openingen van het radiatorrooster bevinden zich in de bumper. Aan de zijkanten van de bumper zorgen zogeheten ‘air curtains’ voor een optimale luchtstroom. De strak getekende voorpartij onderstreept het feit dat de cx-waarde is verbeterd van 0,33 naar 0,28.

VW Tiguan

Modern cockpitontwerp.

Volkswagen heeft het interieur van de Tiguan volledig nieuw ontwikkeld. Met zijn hoogwaardige materialen en afwerking en optionele details zoals sierstiksels en contrasterende biezen in de oppervlakken maakt het komaf met de gebruikelijke klassengrenzen. Meer dan ooit positioneert de nieuwe Tiguan zich zo als het compactere zustermodel van de luxueuze Touareg. Bovendien smelten de componenten van het MIB4 aan boord samen tot een nieuw cockpitlandschap: intuïtief te bedienen, consistent verbonden, strak en slim vormgegeven. Tot de modules behoren de nieuwe Digital Cockpit (ontspiegelde digitale instrumenten in liggend tabletformaat), een groot infotainmentscherm met een volledig nieuwe menustructuur en grafische vormgeving, een eveneens nieuw head-updisplay (projecties op de voorruit) en een nieuwe, multifunctionele rijbelevingsschakelaar met geïntegreerd oleddisplay. Met de nieuwe spraakassistent IDA kunnen bovendien tal van voertuig- en infotainmentfuncties, zoals het audiovolume, spelenderwijs worden bediend door middel van natuurlijke spraak.

VW Tiguan
VW Tiguan

eHybrid en eTSI. 

Volkswagen heeft de plug-inhybride aandrijvingen van de Tiguan nieuw ontwikkeld. Dankzij een nieuwe batterij van 19,7 kWh (netto) is het zuiver elektrische rijbereik van de Tiguan eHybrid, die begint met een systeemvermogen van 150 kW (204 pk) en 200 kW (272 pk), vergroot tot ongeveer 100 km. Dat maakt van de SUV van VW in de dagelijkse praktijk een elektrische auto. Kijk bijvoorbeeld naar Duitsland: volgens een studie van het federale ministerie van Digitale Zaken en Verkeer is 95 procent van alle autoritten korter dan 50 km en 99 procent korter dan 100 km. Voortaan kunnen al deze ritten zuiver elektrisch worden afgelegd met een Tiguan eHybrid. Bovendien staat het zuinige samenspel van de elektromotor en een nieuwe turbobenzinemotor (1.5 TSI evo) garant voor een totaal rijbereik van ongeveer 1.000 km. Daarnaast zal Volkswagen de SUV aanbieden met twee nieuwe mildhybride aandrijvingen van 48 volt, die 96 kW (130 pk) en 110 kW (150 pk) ontwikkelen en beschikken over een automatische cilinderuitschakeling (ACT). Beide Tiguans eTSI combineren hun hoge efficiëntie met uitstekende wegrijprestaties. De vier hybride modellen hebben allemaal voorwielaandrijving.

VW Tiguan

2.0 TSI en 2.0 TDI.

Naast de vier hybride aandrijvingen zal de Tiguan met twee efficiënte turbobenzinemotoren (TSI) en twee turbodiesels (TDI) op de markt komen. Het zijn allemaal 2.0-viercilindermotoren. De TSI’s leveren 150 kW (204 pk) en 195 kW (265 pk), terwijl de TDI’s 110 kW (150 pk) en 142 kW (193 pk) ontwikkelen. Zowel de Tiguan 2.0 TSI met 150 kW en 195 kW als de 142 kW sterke Tiguan 2.0 TDI hebben standaard de vierwielaandrijving 4MOTION aan boord. De maximale sleepbelasting van de Tiguan-versies met vierwielaandrijving bedraagt 2.300 kg. Alle Tiguan-modellen zijn standaard uitgerust met een automatische DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling en voldoen aan de nieuwe emissienorm Euro 6e.

VW Tiguan

Motorsysteem

Vermogen
​in kW / pk

Versnellingsbak

Wielaandrijving

Plug-inhybride

 

 

 

eHybrid

150 / 204

6-traps eDSG

Voorwielen

eHybrid

200 / 272

6-traps eDSG

Voorwielen

Mildhybride

 

 

 

1.5 eTSI

96 / 130

7-traps DSG

Voorwielen

1.5 eTSI

110 / 150

7-traps DSG

Voorwielen

Turbobenzine

 

 

 

2.0 TSI 4MOTION

150 / 204

7-traps DSG

4MOTION

2.0 TSI 4MOTION

195 / 265

7-traps DSG

4MOTION

Turbodiesel

 

 

 

2.0 TDI

110 / 150

7-traps DSG

Voorwielen

2.0 TDI 4MOTION

142 / 193

7-traps DSG

4MOTION

VW Tiguan

Het uitrustingsgamma

De nieuwe Volkswagen Tiguan biedt keuzes in vier uitrustingsversies: Tiguan (basis), Life (midden), Elegance (elegant) en R-Line (sportief). Zelfs in de basisversie, de Tiguan, zijn standaard moderne functies zoals een Digital Cockpit, een 12,9-inch centraal display, een rijbelevingsschakelaar en rijhulpsystemen zoals Side Assist, Front Assist en Lane Assist inbegrepen. De Life-versie voegt extra's toe, zoals een drievoudige klimaatregeling, comfortstoelen, parkeerhulp en meer. De topversies, Elegance en R-Line, bieden geavanceerde verlichting, akoestische ruiten, massagestoelen, elektrische achterklep (bij Elegance), en sportieve R-Line styling (bij R-Line). Personalisatieopties zijn beschikbaar, zoals het Black Style-pack voor de Tiguan R-Line, dat zwarte accenten en 19-inch zwarte velgen toevoegt.

VW Tiguan

Meer comfort, meer veiligheid.

De bestuurder van de Tiguan kan verschillende lichtfuncties activeren. Zo projecteren de IQ.LIGHT-HD-matrixkoplampen bijvoorbeeld een lichttapijt op de rijstrook van de Tiguan: de Lane Light. Deze rijstrookverlichting maakt nachtelijke ritten comfortabeler, omdat het zeer heldere lichttapijt de rijstrook exact volgt. Ter hoogte van wegwerkzaamheden en op krappe wegen wordt de bestuurder ook ondersteund door een oriëntatielicht. Nog een pluspunt van de nieuwe koplampen is het niet-verblindende permanente groot licht: indien gewenst kan het afhankelijk van de snelheid en het omgevingslicht permanent ingeschakeld blijven, aangezien tegen- en voorliggers nauwkeuriger dan ooit worden gemaskeerd dankzij de 38.400 afzonderlijk regelbare leds. Dankzij de betere verlichting van de weg en de omgeving voor de Tiguan worden het comfort en de veiligheid ’s nachts aanzienlijk verbeterd.

VW Tiguan