• Geldig voor nieuwe en tweedehands elektrische wagens aangekocht in Vlaanderen met een verkoopprijs van maximaal 40.000 euro, inclusief btw.

  • € 5.000 voor nieuwe wagens met een actieradius van meer dan 300 km en € 3.000 voor tweedehandswagens.

  • Wees er snel bij, want de premie loopt (voorlopig nog) tot eind 2024!

EV-premie voor tweedehands elektrische wagens

In 2024 lanceerde de Vlaamse Regering een nieuwe premie voor elektrische wagens voor autoliefhebbers en milieubewuste consumenten. Deze maatregel is bedoeld om de overgang naar schonere en duurzamere mobiliteit te versnellen, en het ziet ernaar uit dat het voor veel mensen het perfecte moment is om de overstap te maken naar elektrisch rijden.

Wat houdt deze premie precies in? Wel, als je een nieuwe elektrische auto koopt met een actieradius van meer dan 300 kilometer, kun je maar liefst € 5.000 korting krijgen. En zelfs als je liever voor een tweedehands elektrisch voertuig gaat, kom je in aanmerking voor een premie van € 3.000. Het mooie is dat deze subsidie geldt voor elektrische auto's met een verkoopprijs tot € 40.000, inclusief btw. Dit maakt elektrisch rijden niet alleen milieuvriendelijker, maar ook veel betaalbaarder voor de consument.

Maar wat betekent dit eigenlijk voor jou als potentiële elektrische auto-eigenaar?

Wel, het opent een wereld vol mogelijkheden. Niet alleen bespaar je geld op de aanschaf van je elektrische voertuig, maar je draagt ook bij aan een groenere toekomst voor onze planeet. Bovendien stimuleert deze premie de innovatie in de auto-industrie, wat kan resulteren in nog betere en efficiëntere elektrische voertuigen in de toekomst.

Met de nieuwe premie van de Vlaamse Regering wordt elektrisch rijden niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een financieel aantrekkelijke optie. Waar wacht je nog op? Het is tijd om de sprong te wagen en de weg naar een duurzamere toekomst in te slaan!

MyWay

Ontdek de Top Elektrische Automodellen van 2024

In het jaar 2024 heb je een ruime keuze aan aantrekkelijke elektrische automodellen. Hier zijn enkele van de beste opties:

Volkswagen ID.3: Deze compacte en efficiënte elektrische wagen is perfect voor stadsritten en lange afstanden. Met zijn modern design en indrukwekkend rijbereik is de Volkswagen ID.3 een uitstekende keuze.

Volkswagen ID.5: Voor wie op zoek is naar een luxueuzere ervaring, biedt de Volkswagen ID.5, een coupé-SUV, een perfecte mix van stijl, comfort en prestaties. Met state-of-the-art technologie en een uitgebreid rijbereik is de ID.5 een absolute topper.

Audi e-tron: Deze premium elektrische SUV heeft een rijbereik van 300 km. Met een luxueus interieur, dynamische prestaties en de vertrouwde bouwkwaliteit van Audi, biedt de e-tron een rijervaring van topkwaliteit.

Skoda Enyaq: Deze elektrische SUV combineert ruimte, comfort en technologie. Met zijn ruime interieur en royale batterijcapaciteit is de Skoda Enyaq ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange reizen.

CUPRA Born: De CUPRA Born is een opwindende toevoeging aan het elektrische wagenpark. Met zijn sportieve design, krachtige prestaties en geavanceerde technologieën biedt de CUPRA Born een unieke rijervaring voor liefhebbers van elektrisch rijden.

MyWay

Met een scala aan keuzes, variërend van betaalbare modellen tot topmodellen, hebben kopers van elektrische wagens in 2024 tal van geweldige opties om uit te kiezen. Profiteer van de aankooppremie en stap over op elektrisch rijden!

Slimme en duurzame keuzes: voordelen van een tweedehandsauto

  • Tweedehandswagens kunnen aantrekkelijk zijn vanwege lagere aanschaf- en onderhoudskosten, vooral voor dagelijks woon-werkverkeer.
  • Het kopen van een tweedehandswagen is milieuvriendelijker omdat het de productie van nieuwe voertuigen vermindert.
  • De nieuwe aankooppremie voor elektrische wagens in 2024 kan de tweedehandsmarkt een boost geven door eigenaars aan te moedigen om hun voertuigen in te ruilen voor nieuwere modellen.
  • My Way biedt een gevarieerd aanbod van kwalitatieve tweedehands elektrische wagens tegen concurrerende prijzen
my way