Škoda
Skoda Octavia interieur

Het oog wil ook wat

Het interieur van de ŠKODA Octavia is vervaardigd uit hoogwaardige, extra zachte materialen. De middenconsole, de deurpanelen en deurgrepen hebben verchroomde accenten. Kers op de taart? De cockpit die beschikt over een head-updisplay dat informatie op je voorruit projecteert.

De pook van de automatische DSG-transmissie is niet meer mechanisch verbonden met de versnellingsbak, maar werkt via een shift-by-wire-technologie. Het tweespakige stuurwiel is gloednieuw en geeft je controle over alle belangrijke functies.

Ruimtegevoel

In de nieuwe ŠKODA Octavia Combi geniet je als passagier van een onovertroffen ruimtegevoel in elke richting. Ook de chauffeur is er koning te rijk dankzij de extra hoofd-, schouder- en elleboogruimte. En alsof dat nog niet genoeg is: het interieur beschikt over praktische opbergvakken, o.a. voor 1,5-literflessen in de deuren, een Jumbo box onder de armsteun, opbergvakken in de rugleuningen. Maar het handigste? Een koffer voor 640 liter opbergruimte. Klap je de achterbanken neer, dan wordt dat zelfs 1700 liter.

SKODA Octavia koffer
SKODA Octavia veiligheids

Safety first

Reizen zonder zorgen: één van de troeven van de nieuwe ŠKODA Octavia. Of je nu naar je werkt rijdt, het drukke stadscentrum doorkruist of cruiset langs grote wegen. De Octavia heeft nieuwe rijhulpsystemen die tegenliggers in het oog houden als je linkaf slaat (bij linksgestuurde wagens) en die de wagen tot stilstand brengen als er gevaar dreigt.

Geparkeerd? Dan scant hij de zone achter de wagen en waarschuwt hij wanneer je jouw deur opent en een fietser of andere auto dreigt te raken. Ook inclusief: 9 airbags die samenwerken met de driepuntsgordels en de hoofdsteunen. Het eCall-systeem neemt bij een ongeval automatisch contact op met de hulpdiensten om de locatie en status van de wagen door te geven.

Altijd geconnecteerd

Het infotainmentgamma van de nieuwe ŠKODA Octavia bestaat uit een vrijstaand Columbus-systeem met 10-duimsscherm dat je kan bedienen met aanrakingen, bewegingen of gesproken commando's. Naast een standaardradio is de wagen ook uitgerust met:

  • Een navigatiesysteem
  • 2 USB-C-poorten
  • Muziekstreaming
  • ŠKODA Connect (functies bedienen van op afstand)
  • ŠKODA  Shop (online functie bijkopen)
  • Online spraakbediening
navigatie SKODA Octavia