Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.

Een frisse wind met een nieuw design en, voor het eerst, ledmatrixkoplampen

Škoda heeft de Scala en Kamiq nu gepresenteerd met uitgebreide updates. De Scala oogt voortaan nog dynamischer en doet denken aan de conceptstudie Vision RS, met zijn herziene Škoda-grille, afgeslankte koplampen, vernieuwde skirts voor en achter en opvallende ‘air curtains’. De Kamiq heeft nu een grotere, meer rechtopstaande Škoda-grille, terwijl nieuwe skirts met opvallende diffusors hem een robuustere SUV-uitstraling verlenen. Bovendien hebben de kenmerkende gedeelde koplampen van de Kamiq nieuwe proporties gekregen: het bovenste verlichtingselement is nog slanker geworden, terwijl het onderste groter is geworden. Daarin zitten de optionele ledmatrixkoplampen met opvallende zeshoekige matrixmodules, voor het eerst bestelbaar voor zowel de Kamiq als de Scala. In het hatchbackmodel kregen de kristallijne ledmodules een design dat doet denken aan fonkelende ijsblokjes of edelstenen.

skoda scala

Duurzame materialen en efficiënte aandrijflijnen

Škoda heeft het aandeel duurzame materialen opnieuw verhoogd in de Scala en Kamiq. Zo zijn het waterreservoir onder de voorruit en de wielkastbekledingen gemaakt van gerecycleerde kunststoffen. In het interieur worden natuurlijke plantenvezels van hennep en javajute gebruikt in de deurpanelen en in de structuur van de dakhemel, naast gerecycleerde stoffen voor de stoelbekleding, vloerbedekking en voetmatten.

Het motorgamma bestaat uit drie moderne TSI-krachtbronnen. De instapmotor is een 1.0 TSI-driecilinder met 70 kW (95 pk), gevolgd door de 1.0 TSI met 85 kW (115 pk) en tenslotte de topmotor met een 110 kW (150 pk) sterke viercilinder 1.5 TSI. Deze laatste beschikt over ACT-cilinderuitschakeling, die de twee middelste cilinders automatisch uitschakelt als hun vermogen niet nodig is.

skoda scala

Veiligheid: opgewaardeerd functieaanbod voor nog meer actieve en passieve veiligheid

Zoals gebruikelijk bij Škoda zijn de opgewaardeerde Kamiq en Scala uitgerust met talrijke rijhulpsystemen, waarvan sommige veeleer worden geassocieerd met hogere voertuigcategorieën. Zo wordt het actieve- en passieveveiligheidsniveau van deze twee compacte modellen nog verder verhoogd: in de Europese Unie omvat de standaarduitrusting bijvoorbeeld Front Assist met Pedestrian Monitor, Lane Assist en Traffic Sign Recognition. Bij een ongeval beschermen maximaal negen airbags de inzittenden.

SKODA Kamiq

Gereorganiseerd productgamma met drie uitvoeringsniveaus en zes interieurvarianten

Met hun gereorganiseerde productgamma bieden de Scala en Kamiq nu ook de Design Selections aan, die we al kennen van de volledig elektrische Enyaq-familie. Geïnspireerd op moderne woonomgevingen worden ze gekenmerkt door geharmoniseerde kleuren en materialen. Gespreid over drie nieuwe uitvoeringsniveaus – Essence, Selection en de sportieve topversie Monte Carlo – zijn in totaal zes designvarianten beschikbaar. Daarnaast zijn er optionele uitrustingspacks in diverse categorieën, evenals een aantal losse opties. De populaire Monte Carlo-varianten, die een eerbetoon zijn aan Škoda’s successen in de Rally van Monte Carlo, vallen traditiegetrouw op met hun zwarte accenten en het Carbon-kunstleder in het interieur. Een Digital Display met een beelddiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen.

Škoda’s kenmerkende aanbod aan Simply Clever-details wordt aangevuld met functies zoals de Virtual Pedal voor de optionele elektrische achterklep, die voor het eerst beschikbaar is in deze modellen.

skoda kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Kamiq
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Skoda Scala
Foto 1 / 1