Volkswagen

Nieuwe showrooms te Aalst

Op dit moment is een deel van de Volkswagen concessie te Aalst ingepakt met witte doeken. Sommigen zien er misschien een kunstwerk van Christo in, maar het zijn de werken die begonnen zijn voor de opbouw van een nieuwe CUPRA showroom te Aalst! Op zich zal dit ook wel een kunstig pareltje worden. Het is de bedoeling dat daar ook nog SEAT bij komt en daarna ŠKODA (dat verhuist van de Victor Bocquestraat naar de Bergemeersenstraat).

Alvast onze excuses mocht u tijdens een bezoek aan onze concessie enig ongemak ondervinden tijdens deze renovatieperiode.

Wat verandert er aan jouw garage?

Volkswagen blijft op dezelfde plaats, maar verhuist enkele meters van zijn vroegere concessie naar de voormalige Ford-site aan de Albrechtlaan. (Ford verhuist hierbij naar de Victor Bocquestraat, naar de voormalige ŠKODA site van Groep Thoen). Vervolgens nemen CUPRA, SEAT en ŠKODA hun intrek in de voormalige Volkswagen garage aan de Bergemeersenstraat.

Kortom, alle garages zullen in een nieuw kleedje gestoken worden, rekening houdend met de recentste merkpositie van elk merk. We verwachten dat de laatste werken tegen eind juni 2023 zullen uitgevoerd zijn.

Eerste volwaardige CUPRA showroom te Aalst

De allernieuwste showroom van CUPRA is meteen ook de eerste van de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen. Deze foto toont hoe het interieur er ongeveer zal uitzien. Bedoeling is om de splinternieuwe showroom nog in te wijden alvorens de salondagen aanvangen! We verwachten dus dat de showroom hier klaar zal zijn tegen eind december 2022, begin januari 2023. 

ŠKODA verhuist naar de Bergemeersenstraat

Aangezien Volkswagen de voormalige Ford-concessie zal inpalmen, dient Ford ook een nieuw onderkomen te krijgen. Ford zal dus zijn intrede doen in de voormalige ŠKODA concessie aan de Victor Bocquestraat. ŠKODA zal op zijn beurt dan de honneurs waarnemen in de vernieuwde toonzaal aan de Bergemeersenstraat, waar volop aan gewerkt wordt en waar onze ŠKODA service zich reeds bevindt.

Dat houdt dus ook in dat de huidige ŠKODA garage te Aalst zal omgebouwd worden naar een Ford garage. Momenteel is de toonzaal leeggemaakt en vinden er enkele werken plaats, maar de garage is wel nog steeds open en u kan er in tussentijd nog terecht voor een testrit of info aangaande onze ŠKODA modellen. Voor een onderhoud van uw ŠKODA kan u best online een afspraak maken. Vanaf 2023 en dus tijdens de salondagen zullen de ŠKODA-modellen tijdelijk een onderdak vinden in een aangepaste tent aan de Bergemeersenstraat. 

Renovatieplanning & Timing

De renovaties gebeuren in verschillende fasen (data onder voorbehoud van de evolutie van de werken):

Vanaf 17 oktober 2022

 • Aanvang werken nieuwe showroom CUPRA (en SEAT) aan de Bergemeersenstraat.

Vanaf 15 november 2022

 • Start werken huidige ŠKODA garage, transformatie naar Ford garage.
 • Alle onderhoudsservices blijven behouden.

Vanaf 24 december 2022

 • Oplevering nieuwe CUPRA showroom vóór aanvang van de autosalondagen.
 • Verhuis Ford voertuigen naar de Victor Bocquestraat.

Vanaf 31 december 2022

 • Intrek Ford in voormalige ŠKODA concessie aan de Victor Bocquestraat zal gebeuren vóór aanvang van de autosalondagen.
 • ŠKODA modellen tijdelijk in onderdak in showroom-tent aan de Bergemeersenstraat. (eveneens vóór de salondagen)

Vanaf 2 januari 2022

 • Aanvang werken transformatie voormalige Ford-site naar nieuwe Volkswagen concessie
 • Na de salondagen (midden februari): re-branding huidige Volkswagen showroom naar ŠKODA showroom 

Vanaf 30 juni 2023

 • Heropening nieuwe Volkswagen concessie aan de Albrechtlaan.
 • Heropening nieuwe ŠKODA toonzaal aan de Bergemeersenstraat.