Volkswagen

Klaar om elke weg te overwinnen.

Zijn hoogwaardige karakter wordt ondersteund door uitrusting zoals de sfeerverlichting en het premium geluidssysteem van Harman Kardon. Als metgezel voor de wijde natuur blinkt hij uit door zijn verbeterde offroadcapaciteiten en de krachtreserves van zijn optionele V6. En voor wie op zoek is naar een robuust en betrouwbaar bedrijfsvoertuig, biedt hij kenmerken zoals de trekhaak met een sleepvermogen van 3,5 ton voor alle automatische transmissies en andere doordachte details voor dagelijks gebruik. Wat de eisen ook zijn, de nieuwe Amarok weet ze bijna spelenderwijs te verzoenen.

VW Amarok

Design met een grote ‘D’

Met zijn krachtige contouren meet de nieuwe Amarok zich het volledig herziene design van Volkswagen Commercial Vehicles aan: de iets bredere sporen zorgen voor een grotere oprijhoek die de offroadcapaciteiten ten goede komt en ook in de breedte heeft de auto een mannelijkere look dan het vorige model. De moderne IQ.Light-ledmatrixkoplampen, de optionele velgen tot 21 duim en de volledig nieuwe stijlpacks voor het exterieur met hertekende stylingbars en treden zijn stilistische blikvangers, net als het radiatorrooster, dat – naargelang de uitvoering – individueel overgaat in een horizontale structuur van het frontgedeelte of in een X-vormig design in de hoogste uitrustingsniveaus.

En over hoogtepunten gesproken: tussen de wielkasten in de laadbak is er voldoende ruimte voor een dwars geplaatst europallet, dat aan de stevige sjorogen kan worden verankerd.

Eveneens nieuw is de statische dakbelasting van 350 kg: nooit eerder bood de Amarok een mooiere ondergrond voor een tent.

Designkenmerken van de nieuwe Amarok:

  • Nieuw radiatorrooster

  • IQ.Light-ledmatrixkoplampen en ledachterlichten

  • Velgen van 16/17/18/20/21 duim, terreinbanden tot 18 duim

  • Amarok-opschrift in reliëf op de achterklep

VW Amarok
VW Amarok
Langere wielbasis

De nieuwe Amarok is 5.350 mm lang, dat is 96 mm langer dan zijn voorganger. De wielbasis van 3.270 mm komt neer op een toename van 173 mm, wat meer ruimte oplevert in de dubbele cabine. De wielbasis groeide dus meer dan de totale lengte, wat impliceert dat de overhangen van het koetswerk kleiner werden. En dat vertaalt zich in grotere af-en oprijhoeken en dus betere offroadcapaciteiten.

VW Amarok
4x4 is hier niet 16, maar inschakelbaar of permane

De nieuwe Amarok biedt het juiste antwoord voor bijna elke rijsituatie. En daarom heeft hij voor bijna elke aandrijfvoorkeur de juiste transmissie: van achterwielaandrijving tot inschakelbare en permanente vierwielaandrijving. Drie verschillende dieselmotoren met vier tot zes cilinders en een cilinderinhoud van 2,0 tot 3,0 liter leveren steeds het gewenste vermogen.

VW Amarok
Meer rijmodi, meer rijcomfort

De voorgeconfigureerde rijmodi zijn nieuw en gevarieerd: ze ondersteunen bestuurders in speciale offroadsituaties in verschillende fasen. Meer dan dertig hulpsystemen, waarvan er meer dan twintig volledig nieuw zijn, zijn als optie verkrijgbaar op de Amarok om het rijcomfort te verbeteren.

VW Amarok
Doorwaaddiepte 800 mm

Maar liefst 300 mm meer dan het vorige model: dankzij een doorwaaddiepte van 800 mm kunnen offroadliefhebbers zich voortaan nog beter onderdompelen in de wereld van de offroadcapaciteiten.