In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer start men op maandag 12 augustus met de heraanleg van het kruispunt van de Aalstersesteenweg/N405 met de Koning Boudewijnlaan-Expresweg/N28-N45.

De werken verlopen in verschillende fasen en zorgen voor een hele reeks aparte verkeersmaatregelen en wegomleggingen. Ze duren tot eind december 2024.

Van 19/08 tot 15/10 – kant Denderleeuw

Tijdens deze fase is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Denderleeuw. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum en omgekeerd. Je kunt dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.

Van 15/10 tot eind december – kant Ninove

Tijdens deze fase is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Ninove centrum. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Denderleeuw en omgekeerd. Je kunt dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.

– Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Aalstersesteenweg (N405) kant Ninove centrum volgt een omleiding via de Koning Boudewijnlaan (N28) en de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).

– Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8) en de Koning Boudewijnlaan (N28).

– Het verkeer op de Expresweg (N28) komende van Aalst, richting Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw volgt een omleiding via de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).

– Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Denderleeuw, richting Ninove centrum een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros.

Wegenwerken Ninove Den Doorn