De Audi Q4 e-tron wordt grondig geüpgraded: met een aangepast chassis, verbeterde efficiëntie, kenmerkend geluid en meer standaarduitrusting. Naast een geoptimaliseerd aandrijfconcept en een hoger laadvermogen, breidt Audi de reeks functies in het bestuurdersassistentiesysteem van het model uit. Met de optionele adaptieve rijassistent ondersteunt het nu ook rijbaanwisselingen.

Ben je geïnteresseerd in de Audi Q4 e-tron of zit je nog met enkele vragen rond elektrische mobiliteit? Maak dan een afspraak in één van onze showrooms, wij helpen je graag verder!

Maak een afspraak  

Audi Q4 e-tron sportback

Verbeterde stuurrespons: ophanging met Audi-DNA

In overeenstemming met Audi’s DNA verbetert de nieuwe afstelling van de ophanging de balans voor nog meer comfort, meer rijplezier en extra stabiliteit. Of de wagen nu over de standaard- of sportophanging beschikt of een ophanging met elektronisch gestuurde schokdempers heeft, de stuur- en demperkenmerken werden steeds op maat gekozen. Dat vertaalt zich in een harmonieuze schokdemping, een verbeterde stuurrespons en een nauwkeurigere lastregeling.

Bij de sportophanging is het koetswerk 15 millimeter lager. De nieuwe afstelling van de veren en schokdempers en de nieuwe stuurafstelling bieden een evenwichtige, solide rijervaring en de typische sportieve stuurrespons van een Audi. De Audi Q4 e-tron-modellen reageren sneller op stuurwijzigingen voor meer sportiviteit en wendbaarheid.

Audi Q4 interieur

Opgewaardeerde standaarduitrusting en uitvoeringen

De Audi MMI-navigatie behoort voortaan tot de standaarduitrusting. Verder wordt de achterklep voortaan standaard geleverd met een elektromotor en reageert ze in combinatie met de optionele convenience key ook op voetbewegingen. Verwarmbare voorzetels, lane departure warning met emergency assist en fatigue assist zijn voortaan eveneens standaard.

Audi breidt zijn persoonlijke uitrusting uit met de Competition-afwerking, beschikbaar in Pebble Gray, Glacier White Metallic en Mythos Black Metallic. Deze optie omvat verbrede wielkasten, contrasterende deurlijsten, 21-inch bronzen velgen en verdonkerde koplampen en achterlichten, met bronskleurige Audi-ringen voor een sportieve touch.

Audi Q4 e-tron Sportback

Nieuw aandrijfsysteem: efficiënter en krachtiger

Zowel de achterwielaangedreven Audi Q4 e-tron-modellen als de versies met quattro-vierwielaandrijving beschikken voortaan over een synchrone motor met permanente magneet (PSM) op de achteras.

De update geeft de Audi Q4 e-tron-familie een volledig opnieuw ontwikkelde PSM-motor, die zich efficiënter en krachtiger toont. Daardoor plukken de modellen de vruchten van een groter rijbereik en een superieure vermogensontplooiing. Zo haalt de Audi Q4 Sportback 45 e-tron een rijbereik tot 562 kilometer over de WLTP-cyclus.

De achterwielaangedreven Q4 45 e-tron en Q4 Sportback 45 e-tron genereren een vermogen van 210 kW (286 pk) en sprinten in 6,7 seconden van 0 tot 100 km/u. De Q4 45 e-tron quattro en Q4 sportback 45 e-tron quattro werken diezelfde sprint af in 6,6 seconden. De topversies, de Q4 55 e-tron quattro en Q4 Sportback 55 e-tron quattro met 250 kW (340 pk), hebben nauwelijks 5,4 seconden nodig om vanuit stilstand naar snelwegsnelheid te accelereren.

Audi Q4 Competition

Nieuwe functie: ondersteuning voor rijstrookwissels

Als optie biedt de update voor de Audi Q4 e-tron-familie voor het eerst ook ondersteuning voor rijstrookwissels in combinatie met adaptive cruise assist voor snelheden vanaf 90 km/u. De functie ‘assisted lane changing’ is een onderdeel van de rijhulppakketten assist package plus, assist package pro en protection and warning systems package plus en kan geactiveerd worden via de MMI.

Het nieuwe systeem gebruikt witte pijlen in het instrumentenbord en het head-updisplay met verhoogde realiteit om de bestuurder te laten weten of hij veilig van rijstrook kan veranderen en zo ja naar welke rijstrook. Wanneer de bestuurder de rijstrookwissel inzet door de richtingaanwijzer te activeren, ondersteunt het systeem de bestuurder actief bij het sturen. Zodra de wagen op de andere rijstrook is aangekomen, schakelt het de richtingaanwijzer uit. 

Audi Q4 e-tron


Een unieke akoestische identiteit dankzij de ‘character sound’

De Audi Q4 e-tron-modellen zijn onmiddellijk herkenbaar, niet alleen visueel en qua rijervaring, maar ook vanuit akoestisch oogpunt. Met deze update geeft Audi de familie compacte SUV’s haar optionele eigen akoestische identiteit. De typische ‘character sound’ onderscheidt ze van andere elektrische Audi-modellen en modellen van andere constructeurs. Alle modellen zullen hoorbaar zijn bij lage snelheden tot ongeveer 25 km/u en hoger om de verkeersveiligheid te verhogen.

Het digitaal gegenereerde geluid is als speciale fabrieksoptie verkrijgbaar en wordt weergegeven via twee buitenluidsprekers achteraan en twee binnenluidsprekers in de achterdeuren. De innovatieve soundscape varieert naargelang de belasting en de snelheid tot aan de topsnelheid van de wagen.

Ben je helemaal overtuigd na het lezen van deze update? Contacteer dan snel onze verkoopsdienst en vraag vrijblijvend een offerte.