Nieuwe dimensies in design en hybride-performance

De vernieuwde CUPRA Leon zet krachtige stappen vooruit. Zijn opgefriste design - met het opvallende sharknose-front en de driehoekige signatuur van de LED-units - maakt hem nog herkenbaarder. Hightech hybridetechnologie staat garant voor electrifying performance én maakt een elektrische range van ruim 100 kilometer* mogelijk. Diverse onderstelaanpassingen dragen bij aan extra rijdynamiek. Daarbij bieden de nieuwe CUPRA Leon en Leon Sportstourer het nieuwste op het gebied van infotainment, connectiviteit en rijassistentie.

Eersteklas comfort

Het nieuwe sharknose-front met drie driehoekige LED-units in de koplampen (LED-matrix optioneel) en de grote centrale luchtinlaat is optisch dé eyecatcher van de vernieuwde CUPRA Leon en Leon Sportstourer. Deze elementen zijn onderdeel van het nieuwe CUPRA design-DNA. De specifieke eigenschappen daarvan aan de achterzijde zijn de doorlopende LED-achterlichten met geïntegreerde driehoekige vormen en een verlicht CUPRA-embleem in het midden.

Bij het instappen in elke Leon wordt de inzittenden begroet met de projectie van het CUPRA-logo op de grond.

Cupra leon achterkant

Altijd geconnecteerd

De Digital Cockpit is volledig aanpasbaar aan de voorkeuren van de bestuurder, met essentiële informatie zoals snelheid altijd in zicht.

Wat je nog allemaal mag verwachten: 

  • Draadloze connecteren voor met jouw smartphone voor Apple Carplay en Android Auto.
  • Snelle draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones.
  • Groot centraal touchdisplay (12,9 inch).
  • Bediening op afstand en real-time batterijstatus via de My CUPRA app.
  • Personaliseerbare widgets voor directe toegang tot veelgebruikte functies.

Optioneel is er nog het indrukwekkend Sennheiser sound system met elf speakers, subwoofer en versterker.

 

interieur Cupra Leon

Nieuw design DNA

Naast de CUPRA Leon is ook de CUPRA Formentor ook grondig onder handen genomen. Beide modellen onderscheiden zich door CUPRA’s nieuwe design-DNA, de volgende generatie e-Hybrid plug-in hybridetechnologie, nieuwe mogelijkheden qua digitalisering en duurzame features. 

Cupra formentor lichten

Sportief vanbinnen 

Het interieur van de LEON straalt de verwachte sportieve luxe uit. Standaard uitgerust met een multifunctioneel supersportstuur en de sport- of kuipstoelen met een verlaagde zitpositie, biedt de LEON een dynamische rijervaring. Bovendien zijn veel bekledingsstoffen vervaardigd uit gerecyclede materialen en is het gebruikte leer op milieuvriendelijke wijze bewerkt, waardoor duurzaamheid en stijl hand in hand gaan. 

Cupra LEON zetels

Verbluffend elektrisch 

Dankzij geavanceerde hybridetechnologie biedt hij een elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer. De aandrijflijn, bestaande uit een 1.5 TSI turbo-benzinemotor, een elektromotor en een DSG-automaat, is beschikbaar in twee performance-varianten:

  • 204 pk (150 kW)
  • 272 pk (200 kW)

De CUPRA Leon en Leon Sportstourer behoren tot de top in veiligheid binnen hun klasse, uitgerust met geavanceerde assistentiesystemen die de bestuurder ondersteunen.

Cupraleon logo

Rijassistentiesystemen: comfortabel en veilig de bestemming bereiken

De nieuwe CUPRA Leon en Leon Sportstourer zijn toonaangevend op het gebied van veiligheid in hun klasse en beschikken over geavanceerde assistentiesystemen die de bestuurder ondersteunen, zonder afbreuk te doen aan het sportieve rijplezier.

Voorbeelden hiervan zijn het Predictive ACC-systeem (Adaptieve Cruise Control), Travel Assist - dat gebruikmaakt van informatie van de Adaptieve Cruise Control (ACC) en Lane Assist -, Side Assist en Exit Warning, plus Emergency Assist.

Groep Thoen Cupra Leon Hatchback zijkant 1

Comfortabel en slim uitgerust

De nieuwe CUPRA Leon-modellen zijn ook nog eens praktisch en comfortabel. Ze zijn uitgerust met keyless access, een virtueel pedaal (sensorbediende opening van de achterklep - enkel beschikbaar voor de Sportstourer), automatische airconditioning met 3 zones, verwarmde stuur en stoelen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie en een 230 V-aansluiting in de bagageruimte.

Groep Thoen Cupra Leon Hatchback interieur 4
cupra_locaties

CUPRA Thoen Aalst

Bergemeersenstraat 120, 9300 Aalst