Volkswagen lanceert de voorverkoop van de verbeterde ID.4 en ID.5 modellen. Deze twee elektrische modellen worden nu geleverd met een gloednieuwe generatie infotainmentsysteem en software. Bovendien zullen alle Pro en GTX versies beschikken over een nieuw aandrijfsysteem.

De hoogefficiënte aandrijving, voor het eerst geïntroduceerd in de grote ID.7, biedt meer vermogen met verminderd energieverbruik. De gecombineerde WLTP-actieradius van de ID.4 is verhoogd tot wel 550 kilometer (WLTP). De ruime ID.5 heeft een bereik van maximaal 556 kilometer (WLTP) op één batterijlading. Volkswagen biedt de verbeterde modellen aan tegen dezelfde basisprijzen als hun voorgangers. Hierdoor is de prijs-prestatieverhouding van de ID.4 en ID.5 aanzienlijk verbeterd.

Vraag een offerte

VW ID.4

Verbeterde intuïtieve bediening

Volkswagen heeft het dashboard van de ID.4 en ID.5 aanzienlijk verbeterd. De nadruk lag op intuïtieve bediening. Beide productlijnen hebben daarom de allernieuwste software van de nieuwste generatie gekregen, die veel sneller is en meer functies biedt. Daarnaast zijn beide modellen uitgerust met een standaard infotainmentsysteem met een groter scherm van 32,8 centimeter (12,9 inch). Het infotainmentsysteem heeft een compleet nieuwe menustructuur, en de digitale cockpit (standaard digitale instrumenten) en optioneel augmented reality head-up display zijn verbeterd. De aanraakbedieningselementen voor de airconditioning en het volume zijn nu verlicht, en het multifunctionele stuurwiel met nieuwe bedieningslogica is nieuw. Bovendien heeft Volkswagen de rijmodusselector gescheiden van de digitale cockpitbehuizing en als een stuurkolomschakelaar ontworpen, vergelijkbaar met de ID.7.

 De bediening van de ID.4 en ID.5 wordt vereenvoudigd door de nieuwe IDA spraakassistent, die nauwkeuriger reageert op natuurlijke spraakopdrachten en nieuwe functies biedt, waaronder cloudgebaseerde weerinformatie en de status van sportevenementen of aandelenkoersen, die via IDA kunnen worden opgevraagd. Volkswagen biedt ook een nieuw premium audiosysteem van Harman Kardon aan als optie voor beide modellen, met 480 watt aan muziekoutput en 10 luidsprekers (inclusief centerspeaker en subwoofer).

Een extra 75 procent koppel

De belangrijkste nieuwe technologische functie in alle ID.4 en ID.5 modellen met een 77 kWh-batterij is de aandrijving. Dankzij een nieuwe elektrische aandrijfmotor op de achteras en een batterij van de nieuwe generatie zakt het verbruik, terwijl het vermogen stijgt. In de achterwielaangedreven modellen ID.4 Pro en ID.5 Pro wordt nu een elektrische aandrijfmotor met 210 kW (286 pk) gebruikt, wat overeenkomt met 60 kW meer vermogen dan in de vorige modellen. De vermogensafgifte is dynamischer in elke situatie, omdat het koppel van de 210 kW aandrijfmotor is gestegen van 310 naar 545 Nm. De extra 235 Nm komt overeen met ongeveer 75 procent meer koppel. Met de nieuwe achterste elektrische aandrijfmotor en een extra aandrijfmotor op de vooras ontwikkelt de vierwielaangedreven ID.4 Pro 4MOTION een systeemvermogen van 210 kW (286 pk), een toename van 15 kW (21 pk).

VW ID.4

De ID.4 en ID.5 GTX-modellen zullen en systeemvermogen van 250 kW (340 pk) leveren, een toename van 30 kW (41 pk). Dit vertaalt zich in opvallend betere prestaties, met een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 5,4 seconden. Zowel ID.4 GTX als ID.5 GTX hebben een elektronisch beperkte topsnelheid van 180 km/u. De topsnelheid van de Pro-modellen is verhoogd naar 180 km/u (voorheen 160 km/u). De basis ID.4 blijft onveranderd met een maximale snelheid van 160 km/u en 125 kW motor (170 pk).

Energie voor nog eens 178 kilometer in 10 minuten.

Alle ID.4- en ID.5-modellen met de nieuwe 77 kWh-batterij hebben nu een grotere actieradius. Bijvoorbeeld, de nieuwe ID.4 Pro kan tot 550 kilometer afleggen (WLTP gecombineerd), 17 kilometer meer dan zijn voorganger. De nieuwe ID.5 Pro heeft een bereik tot 556 kilometer, een toename van 11 kilometer. De achterwielaangedreven modellen laden met 135 kW, terwijl de vierwielaangedreven modellen nu een DC-laadcapaciteit hebben die is verhoogd van 135 naar 175 kW. Met de maximale laadcapaciteit kunnen deze ID-versies in slechts 10 minuten genoeg energie opnemen voor nog eens 178 kilometer. De basisversie ID.4 Pure met een 52 kWh-batterij wordt nu aangeboden met een laadcapaciteit tot 115 kW in plaats van 110 kW.

Volkswagen: 
Elektrische & hybride wagens

Samen naar een groenere toekomst? Welke mogelijkheden heb jij om daaraan bij te dragen? We lijsten alle milieu- én fiscaalvriendelijke modellen voor je op. 

Ontdek de elektrische ID.-familie

Bekijk al onze hybride en elektrische wagens

VW ID Range