Ontdek de nieuwe T-Cross: met een herwerkt design, uitgebreide standaarduitrusting, geavanceerde technologische functies en een nieuw ontworpen, hoogwaardig interieur, belooft de T-Cross een ongeëvenaarde rijervaring. In slechts vier jaar tijd heeft deze compacte SUV een leidende positie veroverd, met meer dan 1,2 miljoen tevreden eigenaren wereldwijd. Met een indrukwekkende jaarlijkse productie van circa 300.000 exemplaren, wordt de T-Cross gezien als een van de meest succesvolle modellen van Volkswagen wereldwijd. De voorverkoop van de nieuwe T-Cross start in het vierde kwartaal van 2023.

Liever een maatje groter?
Ontdek de vernieuwde Touareg

 

Modern exterieurdesign en frisse kleuren.

Aan de buitenkant is de T-Cross onmiddellijk herkenbaar aan zijn nieuw ontworpen voor- en achterzijde. Hierin zijn nieuwe ledkoplampen en leddagrijlichten geïntegreerd, evenals ledachterlichten. Volkswagen heeft ook de IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen, die voor het eerst op de T-Cross worden aangeboden, volledig opnieuw ontwikkeld. Drie nieuwe, frisse kleuren verrijken het aanbod: de effen kleur Grape Yellow (een fel, sportief geel), Clear Blue Metallic (een edel, levendig lichtblauw) en Kings Red Metallic (een helder, fel rood).

VW T-Cross

Nieuwe infotainmentgeneratie en hoogwaardig interieur.

Het centrale element in het interieur van de nieuwe T-Cross is het vrijstaande infotainmentdisplay. De diagonaal van het standaard aanraakscherm bedraagt 20,3 cm (8,0 duim); in de topversie heeft het display een schermdiagonaal van 23,4 cm (9,2 duim). Bovendien zijn alle versies van de vierdeurs vijfzitter voortaan standaard uitgerust met digitale instrumenten. Ook het dashboard van de T-Cross is volledig nieuw ontworpen: zoals in de grotere VW-modellen is het bekleed met zachte en aanzienlijk hoogwaardigere oppervlaktematerialen. Hetzelfde geldt voorin voor de deurbekleding van de uitvoeringen Style en R-Line. Een handbediende klimaatregeling is standaard, terwijl een automatische airconditioning (Air Care Climatronic) met verlichte digitale schuifregelaars als optie verkrijgbaar is.

VW T-Cross

Doordacht en variabel.

Het interieur van de T-Cross is altijd al een van de ruimste en meest veelzijdige geweest in het segment van de compacte SUV’s. Het scoort punten met zijn uitgekiende bediening, zijn uitgebalanceerde plaatsaanbod voor maximaal vijf personen, zijn 140 mm verschuifbare achterbank en zijn maximaal variabele laadruimte. Met alle zitplaatsen bezet biedt de T-Cross een koffervolume van 385 tot 455 liter, beladen tot boven aan de achterbankrugleuning. Door de achterbank neer te klappen (60:40 deelbaar) ontstaat een vlakke laadvloer met een bagagevolume tot 1.281 liter (beladen tot boven aan de rugleuningen van de voorstoelen). Bovendien kan de rugleuning van de voorpassagiersstoel standaard worden neergeklapt vanaf de uitrustingslijn Life. De 2.398 mm lange laadruimte die zo wordt vrijgemaakt, biedt plaats aan zowat alles, van surfplanken tot glijschermen.

VW T-Cross

Vervoer van e-bikes nu probleemloos mogelijk.

Volkswagen heeft ook de kogeldruk van de T-Cross aanzienlijk verhoogd: die bedraagt nu 75 in plaats van 55 kg. Zo wordt het maximumgewicht dat de afneembare trekhaak (optioneel) verticaal mag dragen, met 20 kg verhoogd. Enerzijds betekent dit dat de nieuwe T-Cross meer reserves biedt bij het trekken van een zware aanhangwagen. Tegelijkertijd neemt het maximaal toelaatbare gewicht van op de trekhaak monteerbare fietsdragers toe, wat vooral belangrijk is voor het vervoer van e-bikes.

VW T-Cross

Aanzienlijke verhoging van het comfort.

De T-Cross is wereldwijd een van de weinige voertuigen in deze klasse die optioneel kan worden uitgerust met Travel Assist. Het rijhulpsysteem biedt ondersteunende langs- en dwarsgeleiding. Afhankelijk van het voorliggende verkeer en de toegestane snelheid kan de T-Cross de snelheid regelen door automatisch te accelereren en te remmen.

Binnen de grenzen van het systeem kan Travel Assist ook snelheidsbeperkingen, bochten en rotondes in de snelheidsregeling opnemen. Tegelijkertijd kan de Volkswagen autonoom op zijn rijstrook blijven dankzij Lane Assist. Als de nieuwe T-Cross is uitgerust met DSG, kan hij ook autonoom stop-and-goverkeer voor zijn rekening nemen.

VW T-Cross

Beschikbaarheid van de nieuwe T-Cross.

De voorverkoop start in het vierde kwartaal van 2023, wanneer ook de online configurator wordt geactiveerd. De marktintroductie bij de concessiehouders begint in het eerste kwartaal van 2024. Ondanks de uitgebreide opwaardering zal ook de nieuwe T-Cross tegen een zeer aantrekkelijke basisprijs worden aangeboden.

VW T-Cross

Een eerste voorproefje.

De productie van de bestseller in zijn huidige versie is voor het jaar 2023 op veel Europese markten al uitverkocht, maar in Duitsland nog even beschikbaar. Nieuwe auto’s die Volkswagen-klanten na de uitverkoop op basis van het huidige model configureren en bestellen, zullen bij levering in het eerste kwartaal van 2024 al tot de nieuwe T-Cross-generatie behoren. Om klanten en media in dit verband zo goed mogelijk te informeren geeft Volkswagen eerder dan gepland een eerste voorproefje van de grote update van de T-Cross.

VW T-Cross