Grote update voor Volkswagens topmodel

De vernieuwde Volkswagen Touareg 2023 is gearriveerd en brengt een combinatie van geavanceerde technologieën en een indrukwekkend nieuw design. Met de revolutionaire IQ.Light-HD-ledmatrixkoplampen en een breed scala aan mogelijkheden voor behendigheid en comfort in het vernieuwde onderstel, biedt deze premium SUV een ongeëvenaarde rijervaring. Het exterieur is grondig bijgewerkt met een premium stijl, terwijl het interieur is geperfectioneerd voor maximaal comfort tijdens lange afstanden. De voorverkoop begint binnenkort in juni 2023, dus mis deze kans niet om de nieuwe Touareg te ervaren.

Vraag een offerte

Meer te zien dan ooit

De vernieuwde Touareg is uitgerust met de nieuwe IQ.Light-HD-ledmatrixkoplampen, een primeur voor Volkswagen. Deze koplampen bevatten in totaal 38.432 microleds en bieden een zeer hoge resolutie. Ze verbeteren de verlichting van de weg en dragen bij aan het comfort en de veiligheid. De koplampen zijn voorzien van 19.216 microleds aan elke zijde van het voertuig en hebben functies zoals verblindingsvrije grote lichten en een interactief lichttapijt genaamd Lane Light, dat de rijstrook in het donker verlicht. Daarnaast kunnen de koplampen samen met de ledachterlichten drie verschillende geanimeerde lichteffecten creëren bij het in- en uitstappen. De koplampen werken samen met het Night Vision-rijhulpsysteem, dat mensen en dieren detecteert via een warmtebeeldcamera en waarschuwingssignalen geeft. De combinatie van IQ.Light-HD-ledmatrixkoplampen en Night Vision zorgt voor uitstekende verlichting en nachtzichtmogelijkheden, waardoor gevaarlijke situaties eerder kunnen worden opgemerkt en vermeden.

VW Touraeg

Wendbaarder dan ooit

De voorkant van de vernieuwde Volkswagen Touareg is opnieuw ontworpen, met een volledig bovenste radiatorrooster dat de breedte benadrukt. Het bevat nieuwe IQ.Light-HD-ledmatrixkoplampen met drie ledmodules en L-vormige leds voor de dagrijverlichting. De onderste luchtinlaten zijn groter en hebben een afwerking van zwarte hoogglans, met chroomelementen op de Elegance en R-Line modellen. Het chassis van de Touareg is doorontwikkeld en heeft een daklastsensor die de wendbaarheid verbetert. Bij een onbeladen dak wordt de auto extra wendbaar, terwijl een dakkoffer de input doorgeeft aan assistentiesystemen voor extra rijstabiliteit. De standaard veren en optionele luchtvering zijn ook opnieuw afgesteld voor een betere balans tussen comfort en prestaties. Het silhouet van de Touareg wordt gekenmerkt door nieuwe velgen en het VW-logo of R-symbool dat via de buitenspiegelbehuizingen op de grond wordt geprojecteerd. 

VW Touraeg

Echte schoonheid zit van binnen

De vernieuwde Volkswagen Touareg biedt een verhoogd comfortniveau door het gebruik van zachter materiaal op de armsteunen en in de middenconsole. Het interieur is geperfectioneerd met subtielere details, zoals verfijnde deurpanelen en zijpanelen van de middenconsole met dubbele stiksels. De 'Innovision Cockpit' is geüpgraded en bevat rijbaanspecifieke navigatie, HD-kaartgegevens en verbeterde spraakbesturing. De draadloze integratie van smartphone-apps via Apple CarPlay en Android Auto is nu ook mogelijk. Bovendien biedt de Touareg meer oplaadvermogen met nieuwe USB-C-poorten van 45 watt. Optionele functies omvatten een krachtig Dynaudio-geluidssysteem en een head-updisplay. Al deze verbeteringen maken de Touareg ideaal voor lange afstanden en bieden een luxueuze en comfortabele rijervaring.

VW Touraeg

Het doorontwikkelde onderstel

 

Het onderstel van de Touareg is verbeterd en maakt gebruik van nieuwe technologieën. Een dakbelastingssensor is geïntegreerd in het onderstel en maakt het mogelijk om hogere zijdelingse krachten te verwerken, wat resulteert in een wendbaarder rijgedrag. Zowel de standaard stalen ophanging als de optionele luchtvering zijn aangepast om het rijcomfort en de wendbaarheid te verbeteren. Er zijn ook nieuwe performancebanden beschikbaar voor betere rij- en remprestaties. De bestuurder kan verschillende onroad- en offroadprofielen selecteren via de rijprofielselectieknop, waarmee parameters zoals de automatische versnellingsbak, airconditioning, stuurinrichting, optionele luchtvering, motorrespons en rijhulpsystemen individueel kunnen worden aangepast. Afhankelijk van de uitvoering zijn er ook innovatieve onderstelsystemen beschikbaar, zoals actieve rolcompensatie (adaptief onderstel) en vierwielbesturing.

VW Touraeg

Liever een kleinere SUV? Kijk zeker eens naar deze modellen

tiguan allspace
Volkswagen Tiguan
VW T-Cross
Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Roc