Audi

Audi zet zijn zoektocht verder naar een meer duurzame mobiliteit.

De afgelopen maanden zagen heel wat plug-in hybride wagens het levenslicht. De Audi SUV TFSI e, waaronder de vernieuwde Q7 en Q8, zijn zo’n herlaadbare hybride wagen of een 'plug-in hybride'.
Met hun sterk verminderde CO2 uitstoot (vaak minder dan 50 g/km), zijn herlaadbare hybridewagens fiscaal erg voordelig. Voor zelfstandigen en ondernemingen zijn ze bijna 100 % fiscaal aftrekbaar. Voor werknemers, is de verkeersbelasting voor een hybride voertuig lager dan voor een klassieke motor en kan men genieten van een zeer lage VAA. In Vlaanderen betaalt u geen belasting op inverkeersstelling (BIV). Hieronder vind je de CO²-waarden terug voor de Q7 en Q8:

  • Audi Q7 55 TFSIe vanaf 46g CO²

  • Audi Q7 60 TFSI S-Line vanaf 47g CO²

  • Audi Q8 55 TFSIe vanaf 49g CO²

Wenst u meer informatie of een offerte, aarzel dan niet om een afspraak te maken met onze fleetcel. U kan uiteraard ook een testrit of bezoek inplannen in onze Audi concessies van Groep Thoen te Hofstade of Geraardsbergen.

Audi Q7 en Q8 plug-in hybride met verbeterde uitstoot

Audi Q7 en Q8 plug-in hybride met verbeterde uitstoot

  • Grotere lithium-ion batterij met 14,4 kWh netto capaciteit

  • Elektrisch rijbereik vergroot tot 55 km voor de Audi Q7 en tot 54 km voor de Q8 plug-in hybride

  • CO2 uitstoot voor Audi Q7 en Q8 plug-in hybride onder de 50 g/km

De plug-in hybride versies van de Audi Q7 en Q8 combineren kracht, efficiëntie en comfort. Vanaf nu zijn de Audi Q7 en Q8 plug-in hybrides beschikbaar met gunstigere verbruikscijfers waardoor de CO2-uitstoot  onder de fiscaal aantrekkelijke grens van 50 g/km komt.

De 3.0 liter V6 turbobenzinemotor met 340 pk gaat in de plug-in hybride versies een soepel samenspel aan met een krachtige elektromotor. De lithium-ion batterij kan nu netto 14,4 kWh aan energie opslaan (bruto: 17,9 kWh) –  meer dan voorheen. Audi koppelt de efficiënte plug-in hybride technologie aan de quattro permanente vierwielaandrijving en een 8-traps tiptronic automaat. De Q7 en Q8 55 TFSI e quattro beschikken nog steeds over een systeemvermogen van 381 pk en over een gecombineerd maximumkoppel van 600 Nm. De krachtige Q7 en Q8 60 TFSI e quattro zetten daar 462 pk en 700 Nm tegenover.

De CO2 uitstoot voor de Audi Q7 55 TFSI e quattro bedraagt vanaf nu 46 g/km. De krachtige 60 TFSI e quattro noteert 47 g/km. In de Audi Q8 wordt dat, bij dezelfde motorversies, achtereenvolgens 49 g/km en 52 g/km.

Het elektrisch rijbereik van de plug-in hybrides vergroot. De vooruitstrevende batterijceltechnologie biedt vanaf nu in de Q7 TFSI e altijd tot 55 km puur elektrisch rijbereik. De Audi Q8 haalt 54 km als 55 TFSI e quattro, en 52 km voor de krachtige 60 TFSI e quattro. Dit volstaat in de meeste gevallen om dagelijks woon-werkverkeer volledig elektrisch af te leggen.