Elektrisch. En nog zoveel meer.

De Audi Q6 e-tron tilt elektrische mobiliteit bij Audi naar een hoger niveau. Deze premium SUV maakt indruk met zijn uitstekende elektrische prestaties, vooruitstrevende design en digitale interieur. Dankzij de actieradius tot wel 625 km, krachtige aandrijving en uitstekende prestaties bij het snelladen, krijgt rijden met de Audi Q6 e-tron quattro een nieuwe dimensie. (gecombineerd elektrisch energieverbruik in kWh/100 km: 19.4–17.0 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot in g/km: 0)

Hou mij op de hoogte  Contacteer fleet

Enkele highlights van de Audi Q6 e-tron

groep thoen audi Q6 e-tron studio front
Premium Platform Electric

Audi bevestigt zijn positie als toonaangevende aanbieder van elektrische premium mobiliteit met de introductie van het Premium Platform Electric (PPE) en de E³ elektronische architectuur. De Audi Q6 e-tron wordt geïntroduceerd als het eerste productiemodel op basis van het PPE-platform, speciaal ontworpen voor batterij-elektrische voertuigen.

groep thoen audi Q6 e-tron studio interior
Nieuwe elektronica-architectuur

Met de lancering van het Premium Platform Electric (PPE) introduceert Audi een geheel nieuwe elektronische architectuur, genaamd . Deze wordt voor het eerst gebruikt in de Audi Q6 e-tron serie. E³ omvat vijf krachtige computers die alle voertuigfuncties van aandrijving tot connectiviteit beheren.

groep thoen audi Q6 e-tron studio back
Innovatieve lichttechnologie

De Audi Q6 e-tron markeert een nieuw tijdperk in verlichtingstechnologie. Met 's werelds eerste actieve digitale lichtsignatuur en innovatieve digitale OLED-technologie biedt het unieke esthetiek en functionaliteit. Klanten kunnen hun voertuig aanpassen met tot acht digitale lichtsignaturen in de koplampen en achterlichten, evenals optionele Coming Home en Leaving Home staging via de MMI en myAudi-app.

groep thoen audi Q6 e-tron battery
Compacte HV batterij

De compleet herontwikkelde hoogspanningsbatterij met hoge energiedichtheid vereist minder installatieruimte, heeft twaalf modules met 180 prismatische cellen, intelligent thermisch beheer en een 800-volt architectuur die de laadprestaties verbetert. De batterijlay-out maakt snellere assemblage van meer batterijen mogelijk.

groep thoen audi Q6 e-tron studio side
Indrukwekkende laadprestaties

Audi heeft bij het ontwerpen van de batterij voor het Premium Platform Electric (PPE) de actieradius en laadsnelheid als prioriteit gesteld, met geavanceerd thermisch beheer en een 800-volt elektrisch systeem voor een zorgeloze rij- en laadervaring, ondersteund door de Audi-laadservice en stedelijke laadhubs.

groep thoen audi Q6 e-tron motor
Efficiëntere motoren

Audi's PPE-drive-systeem is ontworpen voor maximale schaalbaarheid, efficiëntie en vermogensdichtheid. Het bestaat uit drie hoofdcomponenten - elektrische motor, vermogenselektronica en transmissie - die efficiënter en compacter zijn. Innovatieve technologieën, zoals een nieuwe wikkeling in de stator en 800-volt architectuur, verhogen de efficiëntie, verminderen laadtijden en besparen ruimte en gewicht.

Een Audi Q6 e-tron als bedrijfswagen?

Nieuwsgierig naar de baanbrekende Audi Q6 e-tron als uw volgende bedrijfswagen? Onze fleet-afdeling staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar een elektrische toekomst op de weg.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

head of fleet mark

Audi’s nieuwe designfilosofie

Het interieur van de Audi Q6 e-tron is gericht op de behoeften van de gebruiker, met een contrastrijk ontwerp dat ruimtelijke architectuur combineert met design en ergonomie. Het biedt een huiselijke sfeer met hoogwaardige materialen, waaronder gerecycleerde, en comfortabele zones ontworpen met ruime oppervlakken en zachte materialen. Het nieuwe PPE-platform zorgt voor een royaal gevoel van ruimte en dagelijkse bruikbaarheid, met veel bergruimte, een verhoogd comfort op de middelste zitplaats achterin, en een ruime koffer met 526 liter laadruimte, uitbreidbaar tot 1.529 liter met neergeklapte achterbank.

groep thoen audi Q6 e-tron interior top view

Indrukwekkende autonomie en oplaadprestaties

De Audi Q6 e-tron belooft indrukwekkende prestaties en een rijbereik tot 625 km, ondersteund door krachtige elektromotoren en een geavanceerde lithium-ionbatterij. Het systeemvermogen varieert van 285 kW tot 380 kW, afhankelijk van het model. Hierdoor verzekert de nieuwe Audi Q6 e-tron de sportieve prestaties waar Audi om bekendstaat.

Het oplaadproces wordt versneld dankzij 800V-technologie en een maximaal oplaadvermogen van 270 kW, wat korte oplaadstops mogelijk maakt. In amper 10 minuten kan tot 255 km worden bijgeladen aan een geschikt laadstation (high power charging, HPC). Met Plug & Charge en 'bank charging' wordt het opladen eenvoudiger en efficiënter. Het geavanceerde recuperatiesysteem draagt ​​bij aan een grotere efficiëntie en rijbereik van de Audi Q6 e-tron.

groep thoen audi Q6 e-tron driving interior woman

Typisch Audi SUV-design: het exterieur

De Audi Q6 e-tron is gepositioneerd in het middelgrote premiumsegment. Met een lengte van 4.771 millimeter, een breedte van 1.993 millimeter en een hoogte van 1.648 millimeter biedt de SUV een maximum aan ruimte, comfort en bruikbaarheid voor alledag. Dankzij het PPE-platform heeft de Q6 e-tron perfecte proporties met een lange wielbasis en korte overhangen, wat resulteert in een krachtig en dynamisch exterieur.

De SUV heeft een opvallende en sportieve uitstraling, met zachte vormen en scherpe lijnen die samen dynamiek creëren, terwijl het rechtopstaande front en de digitale dagrijlichten een kenmerkende look bieden. De lage raampartijen, taps toelopende achterkant en de prominente 'quattro blisters' benadrukken het design-DNA van Audi, met een mix van sportieve elegantie en kracht die zich vertaalt in een zelfverzekerde uitstraling.

groep thoen audi Q6 e-tron exterior woman

Wereldprimeur in verlichtingstechnologie

De Audi Q6 e-tron introduceert een baanbrekende verlichtingstechnologie met 's werelds eerste actieve digitale lichtsignatuur, waarmee Audi een nieuw tijdperk in elektromobiliteit en lichtontwerp inluidt. Dankzij een softwaremodule in een van de vijf domeincomputers genereert de SUV een levendig en intelligent lichtbeeld met behulp van zes oledpanelen en 360 segmenten. Deze technologie, die ook de weg wijst naar de toekomst van Audi's verlichting, biedt een unieke combinatie van design, functionaliteit en verkeersveiligheid.

De Q6 e-tron maakt gebruik van deze innovatie om te communiceren met de omgeving en verhoogt de veiligheid met functies zoals het cWereldprimeur in verlichtingstechnologieommunicatielicht en de nabijheidsdetectie. Bovendien biedt de technologie acht digitale lichtsignaturen voor personalisatie van de dagrijlichten en achterlichten, waardoor eigenaren hun voertuig op unieke wijze kunnen aanpassen.

Digital Stage: nieuw weergave- en bedieningsconcept

De Audi Q6 e-tron biedt een volledig geconnecteerd en digitaal interieur met de Digital Stage als kernelement, bestaande uit het MMI-panoramadisplay en het MMI-passagiersdisplay, die het interieur een ruimtelijk gevoel geven. Het slanke Audi MMI-panoramadisplay met oledtechnologie en gebogen design is gericht op de bestuurder en wordt 's nachts verlicht door sfeerverlichting. Voor de passagier is er het MMI-passagiersdisplay met Active Privacy Mode, ideaal voor navigatie of entertainment. Het optionele head-updisplay met augmented reality integreert virtuele content naadloos in de reële wereld, met relevante informatie tot 200 meter verderop zwevend. De zelflerende spraakassistent, de Audi Assistant, biedt diepe integratie en ondersteuning met meer dan 800 spraakopdrachten en contextuele suggesties, routines en lijsten.

groep thoen audi Q6 e-tron Interior vrouw

Altijd klaar om te helpen – de rijhulpsystemen

Audi's nieuwe Q6 e-tron biedt een uitgebreid scala aan rijhulpsystemen die de alledaagse rijervaring verbeteren en de verkeersveiligheid vergroten. De adaptieve rijassistent Plus is nieuw en maakt gebruik van kaartgegevens en zwermdata van andere voertuigen voor geavanceerd rijgedrag. Sensoren zoals radars, camera's en ultrasone sensoren helpen bij eenvoudige navigatie en het creëren van een virtuele route voor comfortabel rijden in alle snelheidsbereiken.

Standaardfuncties omvatten parkeerassistentie, cruisecontrol, rijstrookbewaking, efficiëntieassistentie en frontale assistentie, terwijl klanten kunnen kiezen voor extra rijhulpsystemen en een veiligheidspakket als onderdeel van verschillende uitrustingspakketten.

groep thoen audi Q6 e-tron rijassistentie

Nauwkeurig afgestelde rijdynamiek dankzij nieuwe besturing en koppelverdeling

De Audi Q6 e-tron biedt nauwkeurig afgestemde rijdynamiek dankzij nieuwe ontwikkelingen in besturing en koppelverdeling, wat resulteert in buitengewone acceleratie en vertraging in alle rijsituaties. De vooras is gedeeltelijk opnieuw ontworpen, met geleidingsarmen voor de wieldraagarmen voor verbeterde kinematische eigenschappen en ruimtelijke voordelen voor de hoogspanningsbatterij. Het stuurhuis is nu bevestigd aan een hulpframe, wat leidt tot merkbare verbeteringen in rijdynamiek en stuurgedrag, waardoor het voertuig levendiger aanvoelt. Een naar achteren gerichte koppelverdeling, mogelijk gemaakt door verschillende afmetingen van elektromotoren op de voor- en achteras, verbetert ook de dynamische rijeigenschappen, terwijl bredere achterbanden zorgen voor meer grip en rijdynamiek.

groep thoen audi Q6 e-tron driving

Ontdek de Audi e-tron familie:

Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron voegt een compacte variant toe aan de elektrische revolutie van Audi, met dezelfde voordelen wat betreft prestaties, veiligheid en technologische mogelijkheden. Maak kennis met deze nieuwe SUV: 100% elektrisch, 100% e-tron.

Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron

De Audi Q8 e-tron is herkenbaar aan zijn nieuwe uitstraling en een specifieke signatuur van de dagrijverlichting. Een uiterlijk dat perfect matcht met zijn moderne techniek. De quattro-designtaal met nadrukkelijk aanwezige schouderlijn komt goed tot zijn recht.

e-tron RS GT
Audi e-tron GT

De verhoudingen van een gran turismo – laag, breed en een grote wielbasis – maken duidelijk dat sportiviteit en gebruiksgemak hier samengaan. Het sculpturale carrosserieontwerp straalt kracht en prestaties uit. De gunstige stroomlijn zorgt ook voor functionele details.

groep thoen audi Q6 e-tron

THOEN Aalst Audi

Doorsteeklaan 27, 9308 Hofstade (O.-Vl.)

THOEN Geraardsbergen Audi

Herenveld 1 (Industriezone), 9500 Geraardsbergen