De ID.BUZZ is terug en beter dan ooit

De Volkswagen ID. Buzz, de nieuwste toevoeging aan het elektrische modellengamma van Volkswagen, staat bekend als een waar designicoon onder elektrische auto's. Met de recente lancering van de ID. Buzz met lange wielbasis, viert Volkswagen de langverwachte terugkeer van de geliefde VW-bus in Noord-Amerika. Deze bijzondere gebeurtenis wordt gevierd met een grootschalige wereldpremière op 2 juni 2023 in Huntington Beach, Californië, een surfhotspot aan de beroemde Pacific Coast Highway. Deze locatie is gekozen vanwege de gelijktijdige viering van de grootste VW-bus-bijeenkomst in de Verenigde Staten, als een eerbetoon aan de fans en het land.

Ontdek de elektrische ID.-familie

Bekijk al onze hybride en elektrische wagens

Zee van ruimte

De ID. Buzz is een elektrische minibus van Volkswagen, verkrijgbaar in normale (NWB) en verlengde (LWB) wielbasis is één van de ruimste elektrische auto's op de markt, met plaats voor zeven personen en een grote bagageruimte. Het behoudt het iconische ontwerp van de Volkswagen-bus met korte overhangen, een V-vormige motorkap, ledkoplampen en een klassieke achterkant. Het heeft een slim glazen panoramadak dat elektrisch kan veranderen tussen transparant en ondoorzichtig.

vw ID.BUZZ.jpg

Veiligheid en Comfort in één

De ID. Buzz, een hoogtechnologisch voertuig, biedt een breed scala aan innovatieve rijhulpsystemen. Standaardfuncties omvatten Car2X, Front Assist met voetgangers- en fietsersdetectie, proactieve bescherming van inzittenden, verkeersbordherkenning en Lane Assist. Optioneel zijn geavanceerde comfortsystemen beschikbaar, zoals de nieuwste versie van Travel Assist, die laterale en overlangse ondersteuning op snelwegen biedt. Het nieuwe Park Assist Pro-systeem maakt automatisch inparkeren mogelijk, inclusief autonoom parkeren met geheugenfunctie. De bestuurder behoudt altijd de controle maar wordt merkbaar ontlast, wat zorgt voor een veilige en comfortabele rijervaring.

vw ID.BUZZ.jpg

 

De veelzijdigheid en luxe 

De ID. Buzz is een ruime elektrische auto met vijf, zes of zeven zitplaatsen. Het interieur is flexibel en biedt een laadvolume tot 2.469 liter. De voorstoelen zijn hoog en rechtop, en hebben verstelbare armsteunen. Het interieur heeft digitale schermen, waaronder een 13,5 cm cockpitdisplay en een 32,8 cm infotainmentscherm. Er is een spraakassistent genaamd IDA en een sfeerverlichting met tien kleuren. USB-C-poorten zijn beschikbaar en er is een uitneembare opbergbox met verschillende functies. De ID. Buzz heeft ook een head-updisplay, interactief ID. Light systeem en ruimte voor paraglide-uitrusting, fietsen en surfplanken.

vw ID.BUZZ.jpg

Het aandrijfsysteem

De batterij kan snel opgeladen worden met een piekvermogen van 200 kW, waarbij 10-80% opladen slechts 25 minuten duurt. Het thermisch managementsysteem zorgt ervoor dat de batterij tijdens het rijden naar het volgende laadstation wordt voorbereid. Het navigatiesysteem integreert automatisch oplaadstops in de routegeleiding als het rijbereik onvoldoende is. De ID. Buzz ondersteunt ook Plug & Charge voor automatisch activering en facturering bij compatibele laadstations. Thuis, op het werk of bij openbare oplaadpunten kan de batterij worden opgeladen met wisselstroom van 11 kW.

vw ID.BUZZ.jpg

Baanbrekende innovaties 

De ID. Buzz van Volkswagen heeft een lager zwaartepunt en een kleine draaicirkel dankzij de geïntegreerde lithium-ionbatterij in de bodem. Het voertuig biedt een neutraal rijgedrag en optimaal comfort met een MacPherson-voorwielophanging en multi-linkas. Daarnaast is de ID. Buzz duurzaam met geen gebruik van dierlijke materialen en gerecyclede producten zoals SEAQUAL®-garen dat voor een deel bestaat uit ingezamelde kunststoffen uit de oceaan en gerecyclede PET-flessen.

vw ID.BUZZ.jpg

Op zoek naar de ideale gezinswagen? 

Uw gezinsleven in goede banen leiden, is een van de mooiste maar ook een van de meest veeleisende jobs. Om u het leven als ouder gemakkelijker te maken, heeft Volkswagen een reeks praktische, ruime en comfortabele wagens ontworpen.

Ieder gezin zijn monovolume

Caddy Maxi

VW Bus Day 2023 | ID. Buzz