Audi's concept cars: De weg naar vooruitstrevende luxe in mobiliteit

Voor Audi is het vormgeven van de toekomst een uiting van attitude. Nergens is die houding zo voelbaar als in de concept cars van het merk. Met de concepten Audi Skysphere, Audi Grandsphere, Audi Activesphere en Audi Urbansphere illustreert Audi zijn visie op vooruitstrevende luxe.

Het woord "sphere" in de namen benadrukt dat de binnenruimte - het interieur - een groter belang krijgt in de mobiliteit van de toekomst. Het interieur wordt de basis voor design en technologie, waardoor het voertuig een bol wordt waarin de passagiers onderweg kunnen genieten van het leven en de ervaringen - een derde leefruimte.

Voor Audi omvat dit een uitgebreid ecosysteem van autodiensten: communicatie of ontspanning, werk of retraite in privacy - de auto verandert van een gewone auto in een ervaringsapparaat. Met de sphere toont Audi zijn visie op de elektrische premium mobiliteit van de toekomst.

Ontdek Audi e-tron

Bekijk al onze hybride en elektrische wagens

Audi Skysphere: Elektrisch aangedreven luxueuze roadster

Audi heeft het eerste lid van een nieuwe familie van conceptwagens onthuld, een spectaculaire roadster. Audi Skysphere concept is de naam van de elektrisch aangedreven tweedeurs cabriolet waarvan de lijnen rechtstreeks naar het Audi design van morgen leiden. Hiermee illustreert het merk zijn visie op het vooruitstrevende luxesegment van de toekomst, waarin het interieur een interactieve ruimte wordt en het voertuig een platform voor boeiende ervaringen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij autonoom rijden, een revolutionair herontwerp van het interieur en een naadloos digitaal ecosysteem.

Lees meer

AudiSkyphere

Audi Grandsphere: Luxe berline met elektrische aandrijving

De privéjet voor onderweg - Op de IAA 2021 presenteert Audi de Audi grandsphere conceptstudie. De 5,35 m lange Grandsphere sedan combineert als een eersteklas vlucht de luxe van privéreizen in het grootste comfort met een uitgebreid belevingsaanbod aan boord. Level 4 automated driving maakt nieuwe dimensies van vrijheid mogelijk: in deze modus verandert het interieur in een ruime belevingssfeer zonder stuurwiel, pedalen of displays. En de voorstoelen worden een eersteklas lounge met maximale ruimte, vrijer uitzicht en toegang tot alle functies van een holistisch digitaal ecosysteem waarin de Audi Grandsphere is geïntegreerd.

Lees meer

Audi Urbansphere: Biedt visie voor de toekomst van stedelijk reizen

Audi heeft plannen onthuld voor de Audi Urbansphere concept car, die systematisch van binnenuit is ontworpen. Ontwerpers en ingenieurs hebben de Audi Urbansphere in eerste instantie ontworpen voor gebruik in de drukke Chinese megasteden, hoewel het concept ook geschikt is voor elk ander grootstedelijk centrum ter wereld. In deze stedelijke gebieden, waar persoonlijke ruimte bijzonder schaars is, biedt de concept-car de grootste binnenruimte van alle Audi's tot nu toe. Hij coördineert dit op intelligente wijze met technologieën en digitale diensten die alle zintuigen aanspreken en een geheel nieuwe ervaring bieden.

Lees meer

Audi Activesphere: Een luxecoupé die verandert in een pick-up

Audi Activesphere concept - zo heet het vierde model in de familie van concept cars die Audi sinds augustus 2021 introduceerde. Ze hebben niet alleen allemaal een elektrische aandrijving, maar zijn ook ontworpen om geautomatiseerd te kunnen rijden. Deze technische indeling geeft aanleiding tot geheel nieuwe ontwerpen, met name van de interieurs en het aanbod voor de inzittenden om hun tijd productief te gebruiken of juist te ontspannen. Audi's concept cars tonen gezamenlijk de visie op de premium mobiliteit van morgen.

Lees meer

Audi: Elektrische & hybride wagens

Samen naar een groenere toekomst? Welke mogelijkheden heb jij om daaraan bij te dragen? We lijsten alle milieu- én fiscaalvriendelijke modellen voor je op. 

Ontdek Audi e-tron

Bekijk al onze hybride en elektrische wagens

Audi: Elektrische & hybride wagens

Samen naar een groenere toekomst? Welke mogelijkheden heb jij om daaraan bij te dragen? We lijsten alle milieu- én fiscaalvriendelijke modellen voor je op. 

Ontdek Audi e-tron

Bekijk al onze hybride en elektrische wagens