Zorgenloos de zomer in?
Check onze combi-acties per merk!

VOLKSWAGEN  AUDI   SEAT   CUPRA   SKODA   VOLKSWAGEN BEDRIJFSVOERTUIGEN

Maak je auto zomerklaar

De zomer staat weer voor de deur en naast het opbergen van mutsen en sjaals op zolder zullen er nog wel enkele zaken op jouw to-do lijst komen te staan. Zo zijn er voor jouw auto ook een paar aandachtspuntjes die je niet mag vergeten. De wagen zomerklaar maken vraagt wat meer aandacht dan je aanvankelijk zou denken. Rij jij graag zorgenloos de zomer in? Lees dan zeker onze 5 ultieme zomertips om je wagen zomerklaar te maken! Ontdek het volledige artikel in ons Thoen Magazine.

1. Doe de vloeistofcheck

Bereid je auto voor op de zomerhitte: Begin met het vervangen van de olie en oliefilter om de motor schoon en efficiënt te houden. Vergeet niet om de koelvloeistof te controleren en bij te vullen indien nodig, dit voorkomt oververhitting, vooral tijdens de warme zomerdagen.

Boek een onderhoud

2. Check de technische onderdelen

Belangrijke punten bij het zomerklaar maken van je auto zijn het controleren van de remmen, banden en stuurinrichting. Controleer de remmen op eventuele problemen zoals een zacht rempedaal, sponzig gevoel of trillingen tijdens het remmen. Inspecteer de banden op slijtage door te kijken naar de slijtage-indicatoren in de groeven. Meet ook de bandenspanning om het brandstofverbruik en de levensduur van de banden te optimaliseren. Controleer ten slotte de stuurinrichting op slijtage en soepelheid, en laat eventuele ongewone geluiden nakijken. Zijn jouw banden aan vervanging toe? Profiteer nog snel van onze bandenactie! Haast je want, want de actie loopt tot en met 30 juni 2023.

Banden promo

3. Ga voor optimale zichtbaarheid

Vergeet niet om de ruitensproeiervloeistof en ruitenwissers te controleren en indien nodig te vervangen. Let op droog, gescheurd of poreus rubber en op lawaai tijdens het gebruik. Controleer ook de verlichting, zoals standlichten, grootlicht, mistlichten, richtingaanwijzers, achteruitrijlicht en remlichten. Een grondige wasbeurt, zowel binnen als buiten, helpt om eventuele problemen te identificeren en zorgt voor een mooie uitstraling van je auto tijdens de vakantieperiode.

4. Welke accessoires neem je mee op reis?

Het correct inpakken van je auto voor een reis is essentieel om ervoor te zorgen dat alles past en veilig blijft. Overweeg het gebruik van een bagagenet of alternatieve opbergmethoden zoals een dakkoffer of bagagebox. Zorg ook voor zonnewering voor comfort en overweeg een tablet-houder voor kinderen op de achterbank. Vergeet niet de verplichte veiligheidsspullen zoals een gevarendriehoek, veiligheidsvest, verbanddoos en brandblusser mee te nemen, vooral als je door verschillende Europese landen reist.

Ontdek onze accessoires

5. Don’t forget the basics!

Bij het voorbereiden van je auto voor de vakantie, vergeet niet om belangrijke documenten zoals rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringsbewijs en Europees schadeformulier mee te nemen. Zorg ook voor een reserve sleutel. Neem voldoende eten en drinken mee voor noodgevallen en overweeg een koelbox voor gekoelde drankjes. Een USB-lader in de auto is handig voor het opladen van elektronische apparaten. Met deze tips is je auto helemaal klaar voor de vakantie. We wensen je een aangename en veilige reis deze zomer!

Snel een nieuwe wagen nodig? 

Bekijk onze onmiddelijke beschikbare stock- of tweedehandswagens.

Stockwagens

Tweedehandswagens