Audi Q6 e-tron stoomt zich klaar in het hoge noorden

Eén van de meest verwachte toekomstige Audi-modellen is de volledig elektrische Q6 e-tron. Los van de ICE-aangedreven Audi Q6 die al in China verkrijgbaar is, wordt de Q6 e-tron een sportieve en premium SUV die zijn basis deelt met de aanstaande Porsche Macan EV en die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en rijdynamiek biedt.

Grootste modellencampagne in Audi's geschiedenis:

Audi zal tegen 2025 meer dan 20 nieuwe modellen voorstellen waarvan er meer dan tien elektrisch zullen zijn. De toekomstige modelreeks Q6 e-tron brengt e-mobiliteit voor het eerst naar de hoofdzetel in Ingolstadt. Een eigen batterijassemblage bevestigt het engagement voor elektromobiliteit. Met een indrukwekkend bereik van 600 kilometer op één enkele laadbeurt, is dit een auto die geschikt is voor lange afstanden zonder de zorgen over opladen. Deze volledig elektrische SUV is gebouwd op het Audi Premium Platform Electric (PPE), wat zorgt voor een gestroomlijnde en krachtige uitstraling. De Q6 e-tron is uitgerust met een geavanceerd accupakket en heeft een vermogen van maar liefst 270 kW (ca. 362 pk), wat zorgt voor een razendsnelle acceleratie en een topsnelheid van 200 km/u.

Q6 e-tron

Extreme testen in het hoge noorden:

Bochten, banden en bittere kou: In het hoge noorden van Europa en onder strikte veiligheidsvoorschriften test Audi momenteel het productierijpe prototype van de Q6 e-tron. Met zijn 800 volt elektrisch systeem, krachtige en efficiënte elektromotoren, een innovatief batterij- en oplaadbeheersysteem en een nieuw ontwikkelde elektronica-architectuur markeert het productierijpe prototype van de Q6 e-tron de volgende grote stap in de elektrificatie en digitalisering van het ​modellengamma van Audi. 

Duurzaamheid. Elektrische toekomst.

De toekomstige modelreeks Q6 e-tron met de ​koetswerkvarianten SUV en Sportback is synoniem voor duurzame productie,
​hooggekwalificeerd personeel in de vestiging van Ingolstadt en de elektrische ​toekomst van het bedrijf. Audi ontwikkelt zich immers in snel tempo tot een ​toonaangevende aanbieder van geconnecteerde en volledig elektrische premiummobiliteit. En dit op een sterke economische basis: de Audi-groep heeft het boekjaar 2022 afgesloten met een recordresultaat.

Q6 e-tron

"Met onze strategie 'Vorsprung 2030’ bieden we ook in tijden van veelvoudige crisissen de juiste antwoorden"

​"Audi focust op duurzaamheid en we zetten consequent in op de​digitalisering en elektrificatie van onze producten."

Markus Duesmann - voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG.
Markus Duesman
Filter
Filters
Sluiten Reset filter
Audi Q8 e-tron edition Dakar
Nieuwe modellen
Audi

De Audi A3 Allstreet

Q8 e-tron Dakar
Nieuwe modellen
Audi

Audi Q8 e-tron edition Dakar

Groep Thoen VW ID.7 Tourer teaser
Nieuwe modellen
Elektrisch rijden

De Volkswagen ID.7 Tourer

Volkswagen elektrisch
EV-Premie
Elektrisch rijden

Betaalbaar elektrisch rijden